Peștele ieftin care se compară cu somonul. E la fel de sănătos, dar costă de 5 ori mai puțin

Macroul este unul dintre peștii grași bogați în Omega-3. Peștele conține fier, vitamina B12 și o parte din acid folic. Macroul crud simplu nu conține carbohidrați, fibre sau zahăr. Are aceleași beneficii precum somonul, însă este mult mai ieftin.  

Macroul este un pește gras Foto: Shutterstock
Macroul este un pește gras Foto: Shutterstock

Macroul, un pește extrem de sănătos 

Macroul este la fel de sănătos ca somonul. Și chiar nu merită să îl evităm, având în vedere avantajele sale. Poate fi cumpărat atât proaspăt, cât și congelat și poate fi preparat în diferite moduri. Macroul, la fel ca și somonul, poate fi făcut pe plită sau la cuptor. Totodată, el poate fi prăjit. Este chiar foarte gustos atunci când este preparat cum trebuie și de asemenea, ne protejează și buzunarul, scrie fanatik.ro.

Spre exemplu, un macrou întreg de 1 kilogram congelat costă 29,99 lei. Asta în condițiile în care doar 200 de grame de somon norvegian congelat se vinde cu 30 de lei. După un calcul simplu, economism câteva zeci de lei dacă facem alegerea mai rezonabilă.

Macroul crud nu conține zahăr

Macroul crud simplu nu conține carbohidrați, fibre sau zahăr. El oferă aproape 12 grame de grăsime per porție de 100 de grame. Aproximativ 3 grame sunt grăsimi saturate, 4,5 grame sunt grăsimi mononesaturate și 2,9 grame sunt grăsimi polinesaturate.

Beneficiile consumului de macrou 

Este un fapt faptul că majoritatea adulților nu consumă suficient omega-3.  De exemplu, în afară de oamenii care trăiesc în Asia de Est și Scandinavia, majoritatea adulților din întreaga lume au un nivel scăzut din sânge al acestor grăsimi esențiale. 

Cea mai bună modalitate de a crește aportul nostru de omega-3 este prin consumul de pește mai gras, bogat în aceste grăsimi esențiale. Macroul oferă o cantitate substanțială de omega-3 și doar un file oferă 2991 mg de acizi grași. La 100 de grame, aceasta echivalează cu 2670 mg de omega-3. Este mai mult omega-3 decât oferă majoritatea celorlalți peștilor grași, iar macroul este și un pește foarte accesibil.

Macroul conține și o cantitate semnificativă de vitamina B12, iar un file de macrou gătit oferă 279% din necesarul zilnic. Macroul este o sursă excelentă de proteine ​​dietetice, iar un file mediu de macrou oferă 20,8 grame de proteine. În plus, macroul este o sursă completă de proteine, ceea ce înseamnă că peștele include cantități suficiente din toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Macroul te poate scăpa de problemele de sănătate

Acest pește are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Studiile de cercetare au arătat că grăsimile polinesaturate sănătoase pentru inimă (inclusiv acizii grași omega-3 DHA și EPA) pot ajuta la reducerea ratei de incidență și deces din cauza bolilor cardiovasculare. Mai multe studii au indicat că consumul de alimente (cum ar fi peștele) care oferă EPA și DHA a fost legat de îmbunătățirea funcției cognitive la cei cu boala Alzheimer în formă foarte ușoară.

Unde se găsește macroul 

Macroul trăiește în bancuri în mare în apropiere de țărmuri. Este un pește marin care aparține familiei Scombridae care include mai mult de 30 de specii diferite de pești. Macroul trăiește în oceanele Atlantic și Pacific. Poate fi găsit în apele adânci în timpul toamnei și iernii și aproape de țărm, în timpul primăverii.  Cererea mare de macrou în anii 1980 a dus la scăderea drastică a numărului de pești rămași în ocean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
image
actualitate.net
image
actualitate.net