Cele 6 alimente pe care să le consumi la micul dejun, ca să trăiești mai mult. Printre ele se numără unul pe care românii nu-l plac deloc
Alimentația sănătoasă ar trebui să primeze pentru fiecare dintre noi, mai ales dacă ne dorim un nivel ridicat al calității și al vieții. Astăzi vom vorbi despre cele șase alimente pe care ar trebui să le consumăm la micul dejun, potrivit specialiștilor.

Cercetătorul în longevitate Dan Buettner a vorbit despre „zonele albastre”, comunitățile arhicunoscute pentru speranța de viață ridicată. În urma unor studii, s-a dovedit faptul că prima masă a zilei poate fi importantă pentru o viață cât mai lungă și mai sănătoasă.
Cum reușesc anumiți oameni să trăiască mai mult
Pe baza experienței acumulate de-a lungul timpului și a studiilor sale din locuri precum Okinawa (Japonia) și Sardinia (Italia), cercetătorul a concluzionat că prima masă din zi poate fi extrem de importantă.
„Avem o vorbă: Mic dejun ca un rege, prânz ca un prinț și cină ca un cerșetor”, a declarat Buettner pentru CNBC.
Cum mănâncă oamenii din „zonele albastre”
Mai mult decât atât, a spus că în „zonele albastre”, oamenii care au o durată ridicată de viață obișnuiesc să aibă prima masă a zilei extrem de consistentă față de restul:
„În zonele albastre, oamenii consumă cea mai consistentă masă a zilei dimineața, apoi mese mai mici pe parcursul zilei, de multe ori luând cina devreme și apoi nu mai mănâncă nimic până a doua zi dimineață”, a mai spus cercetătorul.
Buettner mai spune că micul dejun trebuie să fie alcătuit din mese sănătoase, nu produse ambalate sau cu multe zahăr:
„Oamenii ar trebui să evite majoritatea alimentelor promovate în SUA ca fiind de mic dejun, cum ar fi prăjiturile ambalate, cerealele pline de zahăr, iaurturile îndulcite și granola”, spune Buettner.
Top 6 alimente recomandate de Dan Buettner
Cercetătorul a făcut și o listă de alimente recomandate în funcție de stilul de viață al celor mai longevive persoane:
- Fasole
- Orez
- Fructe
- Miso
- Ovăz
„Eu încep adesea ziua cu o tocană minestrone plină de legume și fasole,” spune Buettner.„Îi provoc pe toți să încerce, timp de o săptămână, un mic dejun cu tocană de minestrone sau orez cu fasole și să observe cum se simt”, a conchis cercetătorul.