Cele 6 beneficii pentru sănătate ale drojdiei de bere
Ingredient principal în aluaturi, drojdia de bere poate fi folosită şi în ameliorarea unor probleme de sănătate. Îţi spunem ce beneficii poţi avea dacă urmezi o cură cu acest remediu!
Dacă îţi rămâne drojdie după ce faci bunătăţile pentru Paşte, să ştii că substanţa aceasta cu textura ca de plastilină conţine toate vitaminele din complexul B. Mai precis, drojdia de bere are în componenţă vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, B15, precum şi vitamina D, enzime, calciu, magneziu, fosfor, crom şi seleniu. Apifitoterapeutul Ruxandra Constantina spune că, în urma unei cure cu drojdie, poţi beneficia de proprietăţi vitaminizante, mineralizante, detoxifiante şi antianemice. „Cura cu drojdie de bere îmbunătăţeşte imunitatea, creşte rezistenţa la efort fizic şi intelectual şi combate depresia. De asemenea, menţine în limite normale tensiunea arterială, fiind utilă şi în curele de slăbire“, explică specialistul.
1. Ajutor în lupta cu kilogramele
Tot ce trebuie să faci este să consumi în fiecare zi (20 de zile, apoi pauză, 10-11 zile) câte 3 linguriţe pe stomacul gol, aproximativ 3 luni. Cromul din drojdie inhibă apetitul şi scade pofta de a mânca ceva dulce. În unele cazuri, cura cu drojdie este recomandată bolnavilor de diabet, pentru a ţine glicemia sub control. S-au observat beneficii şi în caz de constipaţie, dar şi în probleme cu stomacul: gastrită, ulcer.