Cele mai bune 9 băuturi care îţi detoxifiază corpul
Detoxifierea organismului presupune un regim de viaţă sănătos. Trupurile noastre sunt supuse la toxine, otravuri şi poluanţi, zi de zi, al căror efect cumulat poate reduce calitatea vieţii noastre.
Lipsa de energie, durerile de cap inexplicabile, problemele de memorie, unghiile slăbite, părul casant şi alergiile persistente sunt doar câteva dintre semnele că organismul dumneavoastra are nevoie de detoxifiere. Concentrarea asupra alimentelor bogate în nutrienţi, evitarea celor prelucrate, dar şi alte măsuri destul de simple vă pot îmbunătăţi starea generală de sănătate. Dietele pe baza de suc, sunt poate cea mai la îndemână metodă de detoxifiere. Ea poate reduce incidenţa de apariţie a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap, scăderea capacităţii de concentrare sau mâncărimile pielii. Dietele care contribuie la „curăţarea” organismului nu includ decât mâncare organica şi apă minerală sau filtrată.
Iată cele mai simple nouă reţete de băuturi ideale în curele de detoxifiere
- Apa
Cea mai la îndemână băutură pentru toată lumea, dizolvă toxinele din organism şi le trimite în sistemul digestiv pentru a fi eliminate.
- Apa cu lămâie
Puţin suc de lămâie stors într-un pahar cu apă grăbeşte procesul de detoxifiere.
- Sucul de lămâie
Concentraţia mai mare de acid citric decât în cazul apei plate cu lămâie ajută ficatul în procesarea şi eliminarea toxinelor.
- Sucul de portocale
Este o variantă de suc la fel de eficientă ca cel de lămâie însă cu un gust ceva mai prietenos.
- Sucul de sfeclă roşie
Sfecla roşie sau „protectoarea” ficatului este unul dintre alimentele cele mai bogate ca sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali. Nitraţii sunt componente care îmbunătăţesc circulaţia sangvină în corp – inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor. Aceşti nitraţi naturali cresc numărul de molecule din vasele de sânge şi ajută la deschiderea vaselor, permiţând oxigenului să circule într-o cantitate mai mare, mai ficientă.
- Ceaiul verde
Datorită alcaloizilor conţinuţi de ceaiul verde, acesta oferă organismului efecte stimulante, iar L-teanina din compoziţia sa deţine efecte calmante asupra sistemului nervos.
- Suc din fructe de pădure
Fructele de pădure sunt bogate în antocianidine, antioxidanţi naturali care anihilează acţiunea radicalilor liberi, combat stresul oxidativ şi previn apariţia bolilor neuro-degenerative, a afecţiunilor cardiovasculare şi a îmbătrânirii precoce.
- Sucurile de legume proaspete
Sucurile de legume sunt profund detoxifiante şi regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume.
- Suc de varză
Varza are un conţinut bogat în săruri minerale şi vitaminele A, B1, B2, C, PP.