Cele mai bune ceaiuri contra indigestiilor
Indigestia este o problemă frecventă, atât la adulţi cât şi la copii. Din fericire, trusa medicală naturistă oferă o mulţime de leacuri la îndemână. Află ce ar trebui să conţină din noul număr “Click! pentru femei”!
Isopul calmează durerile abdominale
Are acţiune antispastică, digestivă, carminativă (care calmează durerile abdominale şi favorizează evacuarea gazelor intestinale) şi tonică. În caz de colici şi indigestii, prepară-ţi o infuzie din 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. E bine să bei 2-3 căni pe zi, până dispar simptomele.
Păpădia stimulează secreţia biliară
Planta are un conţinut bogat de potasiu şi are acţiuni benefice: stimulează secreţia biliară, favorizând digestia. Fitoterapeuţii recomandă planta îndeosebi în tulburările digestive dureroase. Poţi încerca o infuzie simplă de păpădie, care se prepară din 2 linguriţe din planta întreagă uscată (frunze şi rădăcini) la o cană de apă clocotită. După ce ai strecurat lichidul, bea 2 căni pe zi.
Schinelul ajută secreţiile gastrice
Această plantă medicinală este cunoscută popular şi sub numele de scai amar sau iarbă amară. Datorită substanţelor amare din compoziţia sa, schinelul stimulează secreţiile gastrice. Fitoterapeuţii îl recomandă în cazul tulburărilor de digestie şi în insuficienţă biliară. Este bun sub formă de infuzie. Foloseşte o lingură de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Ceaiul nu se îndulceşte. Bea câte un sfert de cană cu 30 de minute înaintea meselor principale.
Izma bună favorizează digestia
Cunoscută şi sub numele de mentă, planta are acţiune tonică şi, potrivit medicilor fitoterapeuţi, favorizează digestia, are acţiune uşor analgezică şi carminativă. Poate fi folosită atât în cazul digestiei dificile asociată cu greaţă şi spasme abdominale, cât şi în caz de dischinezii biliare. Favorizează eliminarea gazelor intestinale. Dacă te confrunţi cu neplăceri digestive, prepară-ţi o infuzie dintr-o lingură rasă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. E recomandat să bei cel mult 2 căni pe zi, în mai multe reprize. Atenţie, menta e contraindicată celor care suferă de constipaţie cronică.