Cele mai bune plante medicinale de vară

Ultima actualizare:

Teiul, bun pentru insomniaci

Perioada de recoltare: Sfârşitul lunii mai şi toată luna iunie. Părţile active ale plantei: Florile. La ce te ajută: Florile de tei nu sunt doar intens parfumate, ci au şi puteri vindecătoare. Sunt recomandate în caz de bronşită şi gastrită, atunci când nu poţi să dormi, eşti stresată, agitată şi te doare foarte tare capul.

Mod de preparare: Ceaiul de tei este sedativ şi te ajută să treci cu brio peste cele mai tensionante momente.Adaugă 20 g de flori la un litru de apă fierbinte şi bea câte o cană înainte să mergi la culcare. Inflamaţiile gingiei şi ale mucoasei bucale pot fi şi ele ameliorate cu o infuzie de tei folosită sub formă de gargară.  Pune la fiert patru linguri cu flori de tei la 250 ml apă şi adaugă o jumătate de linguriţă cu bicarbonat.

Nucul ameliorează problemele tiroidei

Perioada de recoltare: frunzele proaspete se adună începând cu luna mai, nucile verzi la mijlocul lui iunie, cojile fructelor înainte de a se coace, iar fructele tari în luna septembrie.Părţile active ale plantei: frunzele, fructele şi cojile de nucă. La ce te ajută: folosite în remediile naturiste, frunzele şi fructele nucului ajută la creşterea imunităţii, în caz de infecţii urinare, boli ale inimii, ulcer, diabet şi în problemele cu tiroida. Mod de preparare: Suferi de afecţiuni ale tiroidei? Încearcă frunzele de nuc! Aplică pe gât câteva straturi de frunze verzi, strivite puţin între degete. Lasă-le să acţioneze toată noaptea pe locul bolnav.

Coada-şoricelului, pentru bila leneşă

Perioada de recoltare: Din luna iunie până toamna târziu.Părţile active ale plantei: Florile.La ce te ajută: Planta se foloseşte ca adjuvant în tratamentul hepatitei, a problemelor biliare, indigestie, hemoragie internă, arsuri, alergii, candidoză şi transpiraţie excesivă. Mod de preparare: Ca să linişteşti crizele de bilă, încearcă sucul de coada-şoricelului. Pune 50 de grame de plantă şi 50 ml de apă în blender şi, după ce s-a omogenizat prin mixare, stoarce amestecul rezultat prin tifon. Bea zilnic 50 ml din acest suc. Extern, sucul se poate folosi, sub formă de compresă, în tratarea bătăturilor, precum şi pentru a favoriza circulaţia sângelui.

Gălbenele, pentru răni

Perioada de recoltare: Din luna iunie până la sfârşitul toamnei, pe vreme însorită.Părţile active ale plantei: Tulpinile şi frunzele. La ce te ajută: Gălbenelele ajută în tratarea acneei şi a inflamaţiilor tenului. Ele mai sunt folosite în tratamentul extern ca cicatrizant şi antiinflamator pentru arsuri, răni şi plăgi. Mod de preparare: Extern, tinctura de gălbenele ajută epiderma să se regenereze după un accident şi închide rănile. Aplică în locurile afectate comprese îmbibate cu un amestec format din 20 g de flori de gălbenele şi100 g alcool de 70 grade, care a stat la macerat timp de opt zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net