Cele mai bune remedii naturale pentru mahmureala de după Crăciun. Scapă instant de simptomele neplăcute!
Cu siguranță Crăciunul acesta, la fel ca oricare altul, s-a lăsat cu muuulte pahare! Dacă te-ai trezit cu mahmureală și o durere cumplită de cap, dar și cu amețeală și grețuri, nu îți face probleme, căci există soluții pentru orice!
Alcoolul este bun atunci când e consumat, dar se lasă taaare greu a doua zi! Iată câteva remedii pentru mahmureală, pe care le găsești la îndemână, în confortul propriei case.
Remedii naturale pentru mahmureală
Dacă te confrunți cu mahmureala de după Crăciun și vrei să scapi de ea cât mai rapid, nu îți face griji, căci există soluții. Iată cele mai bune remedii pentru mahmureală:
- Dacă nu știai încă, apa este unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală. Dacă ai băut prea mult ieri, în ziua de Crăciun, hidratează-te rapid. Un pahar sau 2 de apă pot reface flora stomacului și te pot rehidrata imediat.
- De asemenea, cafeaua este și ea un remediu foarte bun pentru mahmureală. Dimineața devreme, după ce ai consumat alcool noaptea trecută, consumă o cafea tare, fără lapte sau zahăr. Dacă nu iubești genul acesta de cafea, încearcă măcar să iei o gură sau două, pentru organismul tău.
- La fel de bune sunt și ceaiurile de orice fel, dar și apa cu vitamine sau electroliți, care te energizează rapid. Pe acestea le găsești în orice supermarket, la raionul cu alimente/băuturi pentru sportivi.
- Și limonada este extrem de bună, dar și fresh-urile de portocale sau grepfrut.
- Mergem mai departe și ajungem la supă. Un bol cu supă de pui este absolut ideal după ce ai consumat, ziua sau noaptea trecută, alcool. Te va ajuta să-ți refaci organismul și vei scăpa rapid și de senzația de greață.
- Rămânem la capitolul alimente și vă spunem că și iaurtul sau kefirul sunt extrem de bune remedii pentru mahmureala de după Crăciun. De asemenea, poți consuma inclusiv brânză foarte slabă sau pâine prăjită, biscuiți.
- Tot un remediu extrem de bun este și mierea. Mierea de albine e bogată în fructoză și ajută imediat la refacerea organismului. Mai poți consuma ouă, semințe sau nuci, însă trebuie neapărat să eviți carnea grasă, dulciurile și alte alimente care îți pot provoca greață și îți pot intensifica senzația de „greu de stomac”.
- De asemenea, poți bea și ceai cu ghimbir, tot pentru a alunga senzația de greață și amețeală.
- Și plimbările în aer liber pot fi o soluție extrem de bună pentru a scăpa de mahmureală. Numai 10 minute la o plimbare te pot ajuta să te simți mult mai bine, mai ales că mișcarea te ajută la secreția endorfinelor și eliminarea toxinelor din organism.
Cum poți preveni mahmureala
Dacă vrei să consumi alcool și să nu te confrunți cu stări de rău, greață, amețeli sau vărsături, iată cum poți preveni mahmureala:
- În primul rând, nu amesteca băuturile. Dacă ai ales să consumi un anumit tip de alcool, mergi cu el până la capăt. Majoritatea stărilor de rău de după consumarea alcoolului sunt din cauza combinațiilor dintre băuturi.
- De asemenea, nu trebuie să amesteci alcoolul cu energizantele.
- Încearcă să nu consumi pahar după pahar, căci alcoolul se bea din plăcere, nu din competiție. Bea un pahar, mai mănâncă ceva, mai povestește cu cei dragi și apoi poți trece la următorul.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!