Cireşele sunt fructe-medicament. 4 virtuţi ale acestora
Ultima actualizare:
Cireşele sunt printre cele mai gustoase fructe ale verii, cu nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Sunt alimente prietene şi cu silueta, deoarece conţin în proporţie de peste 90% apă. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune de ce e bine să le consumi.
- Bune contra insomniei. Delicioasele cireşe vin de hac insomniei. Dacă îţi este foarte greu să adormi, bea un pahar cu suc natural de cireşe sau mănâncă un pumn de fructe proaspete, cu două ore înainte de culcare. Cireşele te ajută să te relaxezi şi îţi vor induce starea de somn, fiindcă au un conţinut bogat de melatonină, substanţă care ajută la reglarea somnului. Cel care a descoperit acest beneficiu al cireşelor este Russell J. Reiter, neurolog la University of Texas Health Science Center, din San Antonio, SUA.
- Te scapă de acnee. Şi acneea poate fi ameliorată cu ajutorul acestor fructe de vară, cu proprietăţi antiinflamatoare şi de detoxificare. Antioxidanţii ajută organismul să lupte cu radicalii liberi, care duc la apariţia ridurilor. De asemenea, hidratează pielea. Poţi prepara o mască, pe care să o aplici de două-trei ori pe săptămână. Ai nevoie de un pumn de cireşe, fără sâmburi. Le pasezi bine, fie într-un blender, fie cu ajutorul unei furculiţe. Le amesteci cu două linguri de iaurt degresat. Aplici pe faţă, laşi să acţioneze 10-15 minute, după care te clăteşi cu apă călduţă.
- De ajutor în caz de artrită. Considerate fructe-minune, cireşele reduc inflamaţiile articulaţiilor, ceea ce le face ideale pentru cei care suferă de artrită. Este indicat să bei un pahar cu suc proaspăt de cireşe sau să consumi un bol de fructe proaspete pe zi. Un studiu efectuat la Universitatea din Boston a arătat că persoanele care au consumat cireşe, de două ori pe zi, au avut un risc cu 35% mai scăzut de a face un atac de gută, afecţiune care se manifestă prin dureri puternice la nivelul articulaţiilor.
- Utile bolnavilor de diabet. Cireşele sunt de ajutor şi celor cu diabet, lucru care se datorează antocianinelor, care stimulează producţia de insulină, cu până la 50%. Descoperirea le aparţine cercetătorilor americani de la Universitatea din Michigan. Cele mai bune sortimente pentru o cură sunt cele negre, care trebuie să fie consumate timp de o lună, câte 500 de grame zilnic.