Ciuperca din apartamentele închiriate care te poate ucide. Cum îți dai seama că e și în casa ta

Atunci când închiriezi un apartament, dacă ai ciuperca aceasta în locuință, atunci ești într-un mare pericol și trebuie să apelezi la ajutor specializat ca să scapi de probleme! În Marea Britanie, autoritățile au tras un semnal de alarmă în această privință, după ce un băiețel de doar doi ani a murit din cauza unei infecții respiratorii cauzată de bacteria cunoscută drept mucegai negru.

Ciuperca care te poate ucide. Sursă foto: Captură Youtube
Ciuperca care te poate ucide. Sursă foto: Captură Youtube

Awaab Ishak avea doar doi anișori când s-a stins din viață. Ciuperca ce se afla în locuința în care stătea familia micuțului i-a provocat probleme grave de sănătate și l-a și ucis în cele din urmă. Ministrul Michael Gove a anunțat că fiecare consiliu local trebuie să ofere informații despre planul de eradicare al mucegaiului negru din locuințele închiriate, din cauza căruia a avut loc decesul băiețelului.

Citește și: 7 întrebări și răspunsuri despre Helicobacter Pylori, bacteria pe care o are peste jumătate din populația lumii

Mucegaiul negru - ciuperca ce te poate ucide

Acest tip de mucegai, extrem de periculos, este mult mai des întâlnit în casele sau apartamentele închiriate. Are nevoie de umiditate ca să se dezvolte și să se înmulțească. În mediile uscate, nu rezistă multă vreme.

Dacă vezi această ciupercă pe peretele locuinței, atunci ai cu siguranță o colonie de milioane de spori. Odată ce încep să apară sporii, se înmulțesc foarte rapid și continuă să facă asta dacă nu iei urgent măsuri.

Iată și: Ciuperca magică pentru refacerea neuronilor. Mihaela Bilic: ”În doze mici, îmbunătățește conexiunea dintre celulele cerebrale”

Mucegaiul negru este un alergen care poate deveni extrem de toxic și care poate cauza infecții respiratorii severe. Poate să crească pe glet, pe lemn, pe materiale textile sau chiar pe praful din casă. Această problemă este mult mai gravă în casele închiriate decât în cele în care locuiesc chiar proprietarii, conform This is Money

Asta deoarece locuințele construite special cu scopul de a fi închiriat sunt construite mult mai prost și sunt predispuse la umezeală și condens. De asemenea, sunt și multe locuințe vechi, construite înainte să se aplice regulile actuale, conform legii din prezent.

O altă cauză este și nepăsarea celor care dețin o proprietate pe care vor să o închirieze, căci aceștia au tendința să facă doar strictul necesar când vine vorba despre întreținere și reparații în locuința respectivă.

Vezi și: Mucegaiul casnic: de ce apare și în ce mod îți poate afecta sănătatea

Cum scapi de mucegaiul negru

În primul rând, aerisește bine camerele, apoi cumpără un dezumidificator puternic și un higrometru, cu ajutorul căruia poți măsura nivelul vaporilor de apă din aer. După ce faci duș, șterge cabina de duș și faianța cu o cârpă uscată. Întotdeauna păstrează o distanță de câțiva centimetri între mobilă și pereții exteriori ai casei. 

Usucă rufele în aer liber sau folosește un uscător. Nu pune niciodată hainele umede pe calorifer sau în dulap. Șterge din când în când pervazul cu oțet alb. Păstrează o temperatură de 18-22 de grade Celsius în locuință. Atunci când gătești sau te speli, asigură-te că ai pornit hota sau ventilatorul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net