Cazuri de ciupercă neagră, la pacienți vindecați de Covid! Poate fi fatală

Ultima actualizare:

Vești îngrijorătoare despre efectele coronavirusului, chiar și după vindecare! Medicii au atras atenția asupra exitenței a șase cazuri de mucormicoză (ciupercă neagră). Acestea au fost diagnosticate în doar o lună la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Prof. Dr. D. Hociotă" din Bucureşti. Ciuperca neagră a fost descoperită la pacienţi care au trecut prin COVID-19.

Evoluţia acestei boli poate fi fatală în cazul pacienților cu diabet Foto: Pixabay
Evoluţia acestei boli poate fi fatală în cazul pacienților cu diabet Foto: Pixabay

Patru dintre pacienți au avut o evoluţie favorabilă, un pacient a decedat, iar un altul se află la Terapie Intensivă.

«În spital, am avut, în 15 ani, doar patru cazuri de mucormicoză şi suntem un centru cu adresabilitate mare. Acum, am avut şase cazuri într-o singură lună. Deci, clar, numărul acestora a crescut simţitor şi ne aşteptăm în continuare să mai identificăm astfel de cazuri de mucormicoză. Mare parte dintre aceştia erau pacienţi diabetici, dar am avut şi pacienţi non-diabetici, care avuseseră tratamente cu doze mari de glucocorticoizi», a declarat Răzvan Hainăroşie, director medical al Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Prof. Dr. D. Hociotă” din Capitală.

Aceste șase cazuri de ciupercă neagră au fost identificate la pacienţi care au trecut prin boala Covid-19. Astfel, doctorii au atras atenția asupra faptului că numărul pacienților diagnosticați cu mucormicoză a crescut în ultima vreme. Mai mult, medicii au precizat că vârsta pacienților la care a fost descoperită această boală a scăzut, relatează news.ro.

Ciuperca neagră - simptome

Cele mai des întâlnite simptome la pacienţii cu mucormicoză asociată cu COVID-19 au fost:

  • ptoza palpebrală
  • scăderea acurităţii vizuale
  • durerea facială
  • pierderea vederii
  • afectare sinusală cu risc de extindere pulmonară și cerebrală

Evoluţia acestei boli poate fi fatală în cazul pacienților cu diabet şi imunitate scăzută. Boala nu este contagioasă. Nu poate fi răspândită în urma contactului cu oameni sau cu animale infectate.

Mucormicoza este o infecţie fungică produsă de grupul de mucegaiuri numit mucormicete. Aceste ciuperci atacă organismul uman, care are un sistem imunitar slăbit din cauza coronavirusului. Este considerată o boală rară, dar are o rată mare de mortalitate, respectiv de 46-96% în rândul pacienţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net