Ciupercile, «carnea» din post

simeon stalpnicul png

Numite şi “carnea vegetală”, ciupercile sunt super-alimente. Conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Şi pentru că tot e perioada postului Crăciunului, haideţi să vedem câte beneficii ne aduc dacă le consumăm.

Considerate cel mai bun substitut pentru carne, ciupercile sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitaminele B şi D. Conţin minerale esenţiale (potasiu, cupru, fier şi fosfor), însă cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume. 

Previn oboseala şi anxietatea

Anxietatea, oboseala şi stresul se pot preveni şi trata tot cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine B. Consumaţi zilnic trei ciuperci şi veţi reduce considerabil senzaţiile de epuizare fizică şi intelectuală, dar şi anxietatea.

Stimulează metabolismul

Vitamina B ajută la transformarea glucidelor în carburant pe care corpul îl arde apoi pentru a produce energie. Ele ajută şi la metabolizarea grăsimilor şi proteinelor. Ciupercile conţin multă vitamina B2 (riboflavină) şi B3 (niacina): 100 g ciuperci albe (circa 6 medii) conţin 36% şi respectiv 30% din doza zilnică recomandată, în timp ce aceeaşi cantitate de ciuperci pleurotus conţine 32% şi respectiv 39% .

Leac împotriva cancerului de sân

Femeile care aleg să mănânce frecvent ciuperci reduc cu 64% riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar, spun cercetătorii australieni. Specialiştii susţin că riscul de a dezvolta tumori mamare este cu atât mai mic cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. 

Reglează tranzitul intestinal

Fibrele din compoziţia lor reglează tranzitul intestinal şi previn constipaţia. De asemenea, conţin compuşi care ajută la buna funcţionare a ficatului, pancreasului şi celorlalte glande endocrine. În plus, graţie conţinutului de potasiu, ciupercile reprezintă un remediu excelent pentru reglarea tensiunii arteriale, conform www.sanatate.bzi.ro 

Click! spune

Ciupercile albe stimulează funcţia imunitară. Ele măresc producţia de proteine antivirale şi alte proteine eliberate de celule, protejând şi reparând astfel ţesuturile corpului. 

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
 dmitri rogozin sursa facebook
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png