Condimentul simplu pe care trebuie să îl evităm dacă luăm aceste medicamente! Va anula efectul tratamentului
Este un condiment banal, folosit în nenumărate rețete. Cei mai mulți dintre noi apreciază gustul delicios pe care îl oferă preparatelor noastre, indiferent dacă este vorba despre desert, băuturi, sau chiar și feluri principale. Însă, există și oameni care trebuie să evită acest condiment, dacă iau anumite medicamente!

Atunci când urmăm un tratament, există câteva lucruri pe care deja știm din instinct că nu trebuie să le ocnsumăm. Alcoolul este, fără doar și poate, cel mai important din această categorie. Însă, în funcție de tratamentul pe care îl urmăm, poate fi nevoie să evităm consumul de sare, zahăr, sau preparate iuți. Însă, există și un comdiment anume pe care trebuie să îl evităm, dacă luăm anumite medicamente: scorțișoara!
Experții de la Universitatea din Mississippi au efectuat un studiu în care au dorit să observe precis care sunt efectele scorțișoarei. Iar potrivit acestora, acest condiment banal ar interfera cu efectele anumitor medicamente!
Când trebuie să evităm scorțișoara
Practic, medicamentele prescrise pentru afecțiuni cronice nu își vor putea face efectul într-un mod eficient, dacă vom consuma scorțișoară alături de ele. Iar de vină ar fi elementul activ din acest condiment delicios! Mai precis, acesta poate accelera eliminarea anumitor medicamente din organism, motiv pentru care ar trebui evitată scorțișoara dacă luăm astfel de medicamente.
Echipa de cercetători condusă de dr. Shabana Khan a stabilit că de vină ar fi cinnamaldehida, un compus chimic care oferă scorțițoarei gustul ei distinctiv.
Aceste medicamente nu își vor putea face efectul
Practic, dacă luăm medicamente pentru boli cronice și consumăm, în aceeași perioadă, scorțișoară, aceste medicamente vor fi eliminate mult mai repede din organism. Însă, experții mai spun că acest condiment nu este periculos cât timp este folosit în cantități mici. Cu toate acestea, atunci când consumăm mai multă scorțișoară, ea poate da peste cap efectele medicamentelor.
Din acest motiv, deși scorțișoara are un gust atât de bun și poate transforma complet preparatele noastre, este important să o evităm, atunci când luăm medicamente pentru boli cronice!