Crema și ceaiul de arpacaș tratează diverse boli dermatologice
Orice boală este neplăcută şi ne afectează vigoarea şi starea de spirit. Totuşi, cele mai frecvente problemele de piele sunt dramatice, deoarece le dau bătăi de cap bolnavilor ani de-a rândul. Mai mult, aceste necazuri le ruinează sănătatea şi-i afectează şi din punct de vedere estetic.
Dintre remediile folosite pentru vindecarea celor mai neplăcute şi dureroase afecţiuni dermatologice (acnee, iritaţii ale pielii, erupţii cutanate, dar şi negi şi pistrui), boabele de arpacaş, asemănătoare cu cele de grâu, s-au dovedit un leac extraordinar! Medicina tradiţională a testat acest remediu mai bine de doi ani.
Arpacaşul se foloseşte intern, sub formă de cremă şi de ceai.
Crema de arpacaş este un remediu foarte eficient, dar şi foarte gustos. Mai mult, leacul din arpacaş are o varietate de calităţi terapeutice şi acţionează ca un tonic de excepţie .
Cum se prepară, cum se administrează crema de arpacaș
Ingrediente: 500 g de arpacaş, 5 linguri de miere de rapiţă sau miere polifloră.
Preparare: Se fierbe arpacaşul la foc mic, timp de două ore, până când boabele se înmoaie foarte bine. Când fiertura s-a mai răcit, se amestecă foarte bine cu mixerul până când boabele se transformă în pastă. Atunci se adaugă mierea. În fiecare zi, la o masă principală, se consumă doar arpacaş. Crema se păstrează la frigider.
Ceaiul de arpacaş
În paralel cu crema de arpacaş, bolnavii trebuie să bea şi câte o cană de ceai de arpacaş.
Cum se prepară, cum se administrează ceaiul de arpacaș
Ingrediente: Trei linguri de boabe de arpacaş şi 500 ml de apă minerală plată.
Preparare: Într-o cratiţă, prăjiţi la foc potrivit, boabele de arpacaş, timp de zece minute. În acest tinterval, trebuie să mestecaţi încontinuu cu o lingură de lemn, pentru a evita ca boabele să se ardă. După ce s-au prăjit, în vas adăugaţi apa minerală plată. Lăsaţi ceaiul să mai fiarbă, la foc mic, timp de zece minute. După aceea, luaţi vasul de pe foc şi acoperiţi-l pentru alte cinci minute. Ceaiul se păstrează la frigider, două zile. Zilnic, beţi câte o ceaşcă de ceai fierbinte.
În funcţie de afecţiune, tratamentul cu arpacaş dă rezultate foarte bune după două- trei luni.