Crizele de nervi pot ascunde boli grave
Simţi că nu mai poţi de nervi? Ai grijă, medicii britanici din cadrul Ministerului de Sănătate avertizează că acesta este un semnal pe care organismul ţi-l dă pentru a te diagnostica singur. Iată care sunt bolile care se manifestă prin nervozitate crescută.
Tiroidă hiperactivă
Ţipi des la copii sau la partenerul de viaţă? Hipertiroidismul (n.r. glanda tiroidă secretă prea mult hormon şi dezechilibrează metabolismul) se manifestă aşa. Mai mult, una din 100 de femei suferă de această boală.
Colesterol ridicat
Peste 60 de milioane de oameni, la nivel mondial, au probleme cardiace din cauza colesterolului crescut. 6 din 10 pacienţi suferă de nervozitate din cauza scăderii nivelului de serotonină (n.r. hormonul fericirii).
Semne de diabet
Scăderea nivelului de zahăr în sânge duce la hipoglicemie care produce atacuri de furie spontană sau panică. Atenţie! Acestea sunt primele semne date de organism că riscaţi să faceţi diabet de tip 1 sau 2.
Insomnia
Simţiţi o nervozitate pronunţată când se apropie orele de culcare? E clar, suferiţi de depresie cronică, boală produsă de scăderea rapidă a nivelului de serotonină. Se recomandă antidepresivele.
Alzheimer
Odată cu înaintarea în vârstă simţiţi că nu mai aveţi răbdare, vă enervaţi din orice şi reacţionaţi violent când sunteţi contrazis? Ar fi bine să faceţi un control pentru că pot fi simptome de Alzheimer.
Probleme la ficat
Ficatul simte primul emoţia. În cazul unei iritabilităţi pronunţate, e cazul să mergeţi la doctor pentru că pot fi simptome de ciroză sau hepatită, manifestate prin encefalopatie hepatică (n.r. anumite toxine ajung la creier).
Epilepsie
Vă enervaţi puternic după ce vă loviţi? Atunci este cazul să mergeţi la control de specialitate. În cazul în care supărarea persistă timp îndelungat poate fi vorba de epilepsie. Se recomandă anti-epileptice.
Menstruaţia
Sindromul premenstrual se manifestă de obicei prin nervi puternici. Este şi normal având în vedere că spre finalul ciclului nivelul de hormoni estrogeni şi progestrogeni scade alarmant de mult.
Somniferele
Ai insomnii şi apelezi de ceva timp la somnifere? E clar, din cauza lor simţi nervii aceştia pe care nu îi poţi controla. Majoritatea medicamentelor sunt pe bază de benzodiazepină, substanţă ce produce anxietate.
Atac cerebral
Ai senzaţia că te sufoci de nervi şi nu e tiroida de vină? E cazul să mergi la doctor pentru că eşti predispus la atac cerebral. Acesta survine în urma sistării alimentării cu sânge a creierului.