Cum poți mânca un șnițel chiar dacă ești la dietă? Un sfat prețios de la Mihaela Bilic


    Șnițelul este unul dintre cele mai gustoase preparate din carneFOTO: Unsplash.com
Șnițelul este unul dintre cele mai gustoase preparate din carneFOTO: Unsplash.com

Suntem la dietă dar ”ne face cu ochiul” un șnițel crocant? Vestea bună este că nu este chiar un păcat capital dacă vom gusta din el. Însă, nu trebuie să neglijăm faptul că acest preparat îngrașă foarte tare dacă este prăjit în ulei. Nutriționista Mihaela Bilic ne dă o soluție care ne ajută să ne potolim pofta și nici să nu rămânem frustrați că am încălcat ”regulile”.

Chiar dacă vorbim despre un șnițel din carne de pui sau curcan, acest preparat conține foarte multe calorii. Și nu din cauza felului de carne pe care îl conține ci din cauza crustei, adică cea mai delicioasă parte.

Mihaela Bilic:

”Tuturor ne plac șnițelul și pané-urile…cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pané. Avantajul este că îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați

Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos

Vreți ca șnițelul sau pané-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, propune doctorul nutriționist pe contul său de Instagram.

Astfel, dacă dorim să nu ne îngrășăm, putem savura acest preparat, fără crustă. Chiar dacă ni se pare un ”sacrificiu”, trebuie să ne gândim la faptul că nu ne va ”anula” tot ce am construit pentru silueta noastră.

Citește și:Cum se pregăteşte şniţelul de legume. Rețeta Sandei Marin

O reţetă gustoasă pe zi: Șnițel în straturi

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png