Cum poţi să tratezi naturist indigestia
Remediile din plante sunt o alternativă la fel de sigură şi eficientă ca medicamentele, fără a avea efecte secundare nedorite. Aflaţi când, cum şi ce plante medicinale să folosiţi ca tratamente acasă din cartea “Plante medicinale pentru boli comune”, pe care o puteţi cumpăra împreună cu revista “Click! Sănătate”, numărul de iulie. Iată ce soluţii naturiste existe pentru indigestie şi digestie leneşă!
Incapacitatea de a digera mâncarea duce la o eliminare lentă a reziduurilor, la flatulenţă şi la o slabă asimilare a substanţelor nutritive. Digestia leneşă, durerea şi acumularea de gaze în abdomen sunt, de obicei, rezultatul unor obiceiuri alimentare greşite, al unei alimentaţii precare şi al stresului. Prin urmare, schimbarea stilului de viaţă are efecte benefice în cazul indigestiei. Nivelurile scăzute de enzime digestive şi flora intestinală afectată pot provoca, de asemenea, probleme digestive.
Soluţii nealimentare
Înainte de a vă schimba dieta sau de a adăuga suplimente alimentare şi plante, încercaţi aceste soluţii simple:
spuneţi o rugăciune înainte de masă; cinstiţi preparatele pe care urmează să le mâncaţi.
- Mestecaţi lent şi atent. Dacă sunteţi angajat într-o conversaţie, vorbiţi cât mai încet şi mai calm.
- Nu vă grăbiţi atunci când mâncaţi. Bucuraţi-vă de preparatele consumate de parcă ar fi ultima voastră masă.
- Nu beţi lichide reci la masă; de fapt, ideal ar fi să nu beţi imediat înainte sau după masă. Dacă simţiţi neapărat nevoia să beţi ceva, beţi lichide la temperatura camerei. Cel mai bine este să nu consumaţi cafea, ceai negru sau băuturi acidulate la masă.
- Aveţi grijă ce alimente combinaţi la masă. Combinaţiile de carbohidraţi şi proteine duc la apariţia putrefacţiei şi a flatulenţei. Educaţi-vă în privinţa combinaţiilor alimentare care ajută digestia.
Suplimente de plante şi condimente
- Beţi o cană de ceai de mentă şi muşeţel cu ½ de oră înainte şi după mese.
- Cumpăraţi un digestiv amar din comerţ, precum Urban Moonshine sau bitter suedez (care se găsesc în magazinele naturiste) sau preparaţi-vă propria tinctură digestivă amară. Luaţi o doză la fiecare masă.
- Includeţi ghimbir şi ardei Cayenne proaspete în alimentaţie sau beţi un ceai cald făcut din aceste plante, dacă aveţi o digestie leneşă.
- Luaţi enzime de papaya la masă, pentru a stimula digestia.
- Luaţi zilnic un supliment de acidophilus. Acesta reface flora intestinală şi se găseşte în magazinele de produse naturiste.
- Combinaţi seminţe carminative, pe care să le mestecaţi la mese şi între mese. Mărarul, cardamomul, anasonul, feniculul şi chimionul sunt toate foarte utile în reducerea balonării.
Tinctură digestivă amară
Puneţi într-un bol 2 părţi fenicul, 1 parte frunze de anghinare, 1 parte rădăcină de păpădie, 1 parte talpa-gâştei şi ½ parte ghimbir. Amestecaţi plantele şi preparaţi din ele o tinctură. Luaţi ½ linguriţă din aceasta înainte şi după mese.