Cum putem elimina toxinele din organism

Ultima actualizare:

Măcar o dată pe an, dacă nu chiar de două ori, primăvara şi toamna, ar fi util pentru organism să facem câte o cură de detoxificare. Află când este necesară şi cum trebuie făcută, astfel încât să nu faci mai mult rău decât bine organismului. Citeşte mai multe în numărul 3 al revistei Click! pentru femei!

Cum ştii că ai exces de toxine

Anumite substanţe prezente în toate alimentele pe care le consumăm, precum şi în apă sau în aer, se acumulează în exces în corp, deşi organismul are un sistem complex de eliminare a acestora prin ficat, rinichi, sistem digestiv, piele şi plămâni. Atunci când unul dintre acestea nu funcţionează corespunzător, toxinele se pot acumula provocând inflamaţii în organism. Simptomele acumulării de toxine în organism sunt: oboseala, acnee şi iritaţii ale pielii, unghii casante şi păr fragil, balonare şi probleme digestive, dureri de cap fără motiv.

Cum stimulezi detoxificarea?

  • Dormi suficient. Somnul permite creierului să se odihnească, iar organismului, să elimine substanţele acumulate peste zi. Una dintre acestea este o proteină numită beta-amiloid, care creşte în timp riscul de apariţie al maladiei Alzheimer. Lipsa somnului împiedică organismul să se reorganizeze şi, astfel, va începe o nouă zi fără detoxificarea necesară. Organismul are nevoie de opt-nouă ore de somn pe noapte pentru a începe ziua energizat.
  • Bea mai multă apă. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului, îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia substanţelor nutritive. Pentru a funcţiona corespunzător, celulele corpului trebuie să se dividă şi să se repare constant, un proces prin care sunt folosite substanţele nutritive din alimente, eliberându-se, în schimb, energie. În timpul acestui proces sunt eliminate ureea şi dioxidul de carbon, care se pot acumula în sânge. Dacă bei mai multă apă, organismul va fi hidratat, iar substanţele toxice vor fi eliminate prin urină, transpiraţie şi respiraţie. 


    Iată ce mai poţi citi în  numărul 3 al revistei Click!  pentru femei: Fereşte-ţi  câinele de alimentele  periculoase. Decorează  casa în stil romantic! Bijuteria din Ţara Lăpuşului,  Mănăstirea Sfânta Ana
Iată ce mai poţi citi în numărul 3 al revistei Click! pentru femei: Fereşte-ţi câinele de alimentele periculoase. Decorează casa în stil romantic! Bijuteria din Ţara Lăpuşului, Mănăstirea Sfânta Ana
  • Fără alcool şi produse de tip fast-food. Ficatul este principalul organ care are rolul de a filtra şi de a elimina substanţele toxice din alimente. De exemplu, mai mult de 90% din alcoolul consumat este metabolizat de ficat, în timpul procesului fiind eliminată şi acetaldehida, o substanţă cancerigenă. Aceasta este lipită de organism de o altă moleculă, creându-se, astfel, o moleculă nouă, ce poate fi mai apoi eliminată prin urină sau prin scaun. Dacă alcoolul este consumat într-o cantitate limitată, ficatul are capacitatea să elimine din organism aceste molecule într-un timp scurt. Însă o cantitate mare de alcool şi o dietă bogată în grăsimi nu fac altceva decât să suprasolicite ficatul, care nu va mai avea capacitatea să filtreze substanţele dăunătoare. În plus, produsele de tip fast-food duc la apariţia ficatului gras, o afecţiune care încetineşte funcţia hepatică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aly majorkas hpMain 20210326 202414 jpg
muma lui stefan cel mare jpg
statuie brukenthal 10 g5yh jpg
ds jpg
Monowi jpeg
volan masina sofer1 jpg
chei in usa  jpeg
gold 163519 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net