Cum putem să ne reglăm digestia cu ajutorul unei diete sănătoase? „Există alimente care cresc riscul de constipație...”

În ziua de astăzi, în care tot mai mulți dintre noi lucrează la birou, iar stilul de viață devine din ce în ce mai sedentar, o problemă majoră de care ne putem lovi vine sub forma digestiei dezechilibrate și a balonării. Ei bine, din fericire, există câteva sugestii oferite de către dr. Mihaela Bilic, pentru a combate această problemă!

Medicul Mihaela Bilic ne oferă sfaturi pentru o digestie sănătoasă / foto: Instagram
Medicul Mihaela Bilic ne oferă sfaturi pentru o digestie sănătoasă / foto: Instagram

În ziua de astăzi, tot mai mulți dintre noi lucrăm la birou, iar stilul de viață devine din ce în ce mai sedentar. Ei bine, o problemă majoră la care ne expune acest stil de viață este digestia dezechilibrată, cât și balonarea. Din fericire, potrivit celor de la adevarul.ro, există câteva sugestii oferite de către dr. Mihaela Bilic, pentru a combate această problemă! Mai ales atunci când vrem să ținem la distanță constipația, sau discomfortul abdominal!

„Beți multă apă, mai ales la trezire și între mese. Avem nevoie de 6-8 pahare de apă pe zi care înmoaie bolul alimentar și permite o evacuare mai ușoară a intestinului. Alegeți o apă minerală bogată în magneziu și dați prioritate supelor și ciorbelor”, ne spune dr. Mihaela Bilic, într-o postare de pe rețelele de socializare.

„Consumați legume la fiecare masă, de preferință proaspete și neprelucrate termic, au proprietăți laxative. Cat despre fructe, nu le transformați în suc ci mestecați-le ca atare, cu tot cu coajă. Fructele uscate precum prune, smochine și caise conțin sorbitol, un alcool de zahăr care nu se absoarbe din intestin, dar are rol prebiotic și reglează tranzitul intestinal”, ne mai sfătuiește aceasta.

Alimente care cresc riscul de constipație

Potrivit acesteia, există unele alimente care ne vor crește riscul de constipație, așa co trebuie să avem grijă la cantitatea în care le consumăm. „Există alimente care cresc riscul de constipație! Toate produsele de origine animală precum carnea peștele oul și brânza conțin proteine și grăsimi și niciun gram de fibre, prin urmare nu există reziduri de eliminat. Alimentele ultra procesate și ambalate, zahărul, dulciurile și făinoasele rafinate constipă. Orezul, pastele, cartofii și pâinea albă, bananele și ciocolata fac bine la creier, dar nu ajută deloc intestinul”, ne spune dr. Mihaela Bilic.

Ce putem consuma pentru a ne ajuta digestia

Potrivit medicului, există și unele alimente la care putem apela pentru a ne regla digestia! „Cerealele integrale, fulgii de ovăz și tărâțele nu trebuie uitate din meniu, conținutul lor crescut de fibre previne constipația. Și leguminoasele sunt bogate în fibre, fasolea boabe, lintea mazărea și năutul se consumă de minim 2 ori pe săptămână. Produsele lactate fermentate de tip iaurt și lapte bătut conțin fermenți activi cu rol probiotic care reglează digestia”, spune aceasta.

De asemenea, se pare că și cafeaua este mult mai benefică decât am crede! Cei cu un tranzit încept pot beneficia de pe urma unei căni de cafea! „Cafeaua este de mare ajutor în cazul celor cu tranzit încetinit, cafeina stimulează musculatura netedă din peretele intestinal, relaxează sfincterele și accelerează progresia bolului alimentar. Beți o ceașcă de cafea dimineața la trezire, cu un pahar mare de apă.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net