Cum scapi de durerile din zona cervicală
Ultima actualizare:
Statul pe scaun la birou ore în şir se lasă de cele mai multe ori cu dureri în zona gâtului. Pentru că stai cu capul aplecat, în faţa calculatorului, vei începe să resimţi discomfort în zona cervicală. Iată ce poţi face ca să nu ai efecte negative pe termen lung.
- Durerea în zona gâtului, numită şi durerea cervicală, se manifestă prin dureri de cap, dificultăţi de concentrare, ameţeli sau probleme de vedere. De asemenea, poţi simţi şi dureri în timpul mişcării gâtului, înţepeneală, tensiune, durere la nivelul umerilor sau amorţeli la nivelul braţelor.
- Exerciţii de relaxare. Un complex special de exerciţii pentru spinare şi coloana vertebrală pot să elimine senzaţiile de durere, fără a recurge la o intervenţie chirurgicală. Poţi începe prin exerciţii de rotire a umerilor şi a gâtului, aplecarea gâtului în faţă, efectuarea de exerciţii de stretching pentru zona superioară a spatelui şi aplecarea spatelui. Este indicat să faci asta de 2 ori pe zi, dimineaţa la trezire şi seara înainte de culcare.
- Comprese calde sau reci. Dacă durerea cervicală este cauzată de o accidentare, este recomandat să foloseşti comprese reci, mai ales în primele 24 de ore, pentru a ameliora durerile. Atenţie, cuburile de gheaţă nu trebuie sa fie aplicate niciodată direct pe suprafaţa pielii. La unele persoane funcţionează şi varianta cu comprese calde.
- Uleiuri aromate. Masează gâtul şi zona superioară a spatelui cu uleiuri aromate pentru relaxarea muşchilor, precum şi pentru grăbirea procesului de vindecare. Indiferent unde te afli, ţine cont de postura capului, a umerilor şi a spatelui. În majoritatea cazurilor, durerile cervicale sunt cauzate de o postură incorectă a corpului, conform www.clicksanatate.ro.