Cum scapi de ulcior. Cele mai bune metode care funcționează 100%

Denumit popular ulcior, orjeletul este un abces care apare la nivelul pleoapei, la rădăcina unei gene. Este o umflătură dureroasă, roşie, provoacă disconfort, dar se tratează uşor. Este o afecţiune frecventă, des întâlnită la copii.

image

După maximum două zile, un ulcior extern (cel intern este extrem de rar) se localizează pe marginea pleoapei. Pot exista lacrimi, fotofobie şi o senzaţie de corp străin.

De obicei, în decurs de până la 4 zile, leziunea se rupe şi elimină puroi, ameliorând astfel durerea şi rezolvând leziunea.

Medicii recomandă tratarea ulciorului cu picături şi unguente antiinflamatoare ori pe bază de antibiotic, însă există o serie de remedii naturale extrem de eficiente, ce pot fi folosite în acest caz.  

Comprese calde

Prin acest mod, se stimulează aducerea puroiului acumulat la suprafaţa pielii, astfel încât să se dreneze în mod natural, însă în ritm accelerat. Udă un prosop curat cu apă caldă şi aplică apoi compresa pe pleoapa afectată.

După 5-10 minute, poţi îndepărta compresa şi o poţi reaplica la câteva ore. Nu pune presiune mare pe zona respectivă şi nu încerca, sub nici o formă, să spargi abcesul.

Poţi folosi şi o compresă uscată, dacă preferi. Calcă cu fierul de călcat un prosop curat şi, când este călduţ, aplică-l pe zona cu probleme.

Masează uşor pleoapa afectată

Pentru a stimula drenajul, poţi masa uşor, cu degetele curate ori cu o bucată de tifon, pleoapa la suprafaţa căreia se află ulciorul.

Masajul pleoapelor este destinat să ajute la eliminarea drenajului purulent din glanda infectată. 

Dacă simţi dureri la atingere, opreşte-te şi nu mai masa zona până când durerile nu dispar.

Spală bine pleoapa afectată

Spală-ţi mâinile cu apă şi săpun, pentru a te asigura că sunt curate, apoi clăteşte-ţi pleoapa pe care se află ulciorul, cu apă călduţă din belşug.

Şterge ochiul cu un şerveţel pe care îl vei arunca apoi, conform doc.ro.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 iunie sfantul mucenic luchilian png
Alexandru Ioan Cuza
Luna pamant astronaut spatiu FOTO Shutterstock jpg
politie jpg
masina, viteza freepik jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg