Cum se epilau femeile în zona intimă, în antichitate. Metoda brutală pe care o foloseau

În secolul 21, orice femeie a auzit de epilat, însă rămâne la aprecierea fiecăreia dacă practică sau nu acest obicei. Cu toate acestea, subiectul nu mai este unul tabu. Despre el se discută la cafea, la telefon, în clinici și saloane și se caută diverse metode de a scăpa de părul nedorit de pe corp, cât mai blânde și mai accesibile. 

Cum se epilau femeile în antichitate
Cum se epilau femeile în antichitate

Dacă acum vorbim cu lejeritate despre epilat, în trecut, acest subiect nu era deschis din cauza faptului că era catalogat ca fiind rușinos. În zilele noastre există numeroase metode de a scăpa de părul nedorit de pe corp: lame de ras, ceară, benzi cu ceară, epilator, epilare cu zahăr și epilare laser, toate ne sunt la îndemână, bani să avem!

Ce metodă brutală foloseau femeile în antichitate, pentru a se epila în zona intimă

Puține femei apelează la epilarea cu laser, cu epilatorul sau cu ceara, chiar și în zilele noastre. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din America, cele mai multe doamne și domnișoare preferă comoditatea, așa că aleg să scape de părul de pe corp cu ajutorul lamei de ras: o metodă practică, rapidă și la îndemâna oricui din punct de vedere financiar. N

Nu rata - Daniela Gyorfi. ”Era să mor pe masa de operație de la hidrosadenită”. Are legătură cu epilarea

Un procent mai redus preferă epilarea cu ceara, iar acest proces este urmat, pe scara importanței, de epilator și mai apoi de laser. Epilarea cu laser, deși cea mai eficientă, este cea mai costisitoare. O simplă ședință full-body poate ajunge chiar și la 1.000 de lei, în funcție de clinica/salonul care ți-o poate oferi. 

E clar, noi suntem norocoase și avem toate aceste metode la îndemână, dar vă întrebați cum se epilau femeile în zona intimă, în antichitate? 

Ei bine, atunci când nu existau metodele la care noi avem acces în ziua de azi, femeile erau de-a dreptul chinuite, de dragul frumuseții. 

Potrivit informațiilor din presă, acestea foloseau novacela, un instrument de eliminare a părului de pe corp în cel mai groaznic mod. Arăta ca un aparat de ras, însă lama acestuia era dură, abrazivă și chiar lăsa răni adânci pe suprafețele cu păr nedorit. 

De asemenea, specialiștii susțin că femeile mai aplicau, în antichitate, metoda epilării cu ceară de albine, dar și cu zahăr. Ambele metode erau extrem de dureroase, căci epilarea cu zahăr din prezent nu se compară cu cea de atunci. 

Alte metode pe care le foloseau erau pensetele extrem de dure pentru a smulge firele de păr din zona intimă, dar și arderea acestuia, la propriu. 

Nici bărbații nu se lăsau mai prejos!

În antichitate, persoanele care nu apelau la epilarea părului erau considerate necivilizate. Nu doar femeile se epilau, ci și bărbații. Aceștia foloseau pensete, dar și diverse alte aparate de ras improvizate, cu lame tăioase și la fel de dure. Procesul era unul lung, incomod și dureros și se pare că Cezar și Augustus preferau corpul fără păr. Cei din clasele sociale mai înalte apelau la epilarea totală a părului de pe corp: pe picioare, axilă, zona intimă, dar și pe brațe. Tocmai de aceea, în diverse picturi, atât femeile, cât și bărbații, sunt înfățișați fără niciun fir de păr. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub Otniela png
Casa pe interior jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg