Daniela Gyorfi. ”Era să mor pe masa de operație de la hidrosadenită”. Are legătură cu epilarea

image
Daniela Gyorfifoto: Instagram

Până la 52 de ani, Daniela Gyorfi a suferit nenumărate intervenții de ordin estetic, însă de departe cea mai urâtă experiență chirugicală a avut-o atunci când a fost diagnosticată cu hidrosadenită.

Boala a chinuit-o doi ani de zile și a ajuns de două ori pe masa de operație. „M-am epilat și m-am infectat. Am făcut niște furuncule fără capete. Am scăpat foarte greu de ele. Practic, în doi ani, m-am umplut de bube! Mi-am făcut autovaccin la Cantacuzino, așa am reușit să scap. Nu-mi mai treceau, aveam pe picioare, pe burtă. În 1992 se întâmpla asta. Pe masa de operație era să mor. Prima dată m-au operat și m-au cusut. După trei luni de zile s-au infectat și m-au operat iar. Nu mai am voie de atunci să mă epilez la subraț decât cu lama. Mi-e frică să-mi fac și epilare definitivă”, a declarat Daniela Gyorfi, la Xtra Night Show, la Antena Stars.

Ce este hidrosadenita?

Hidrosadenita reprezintă inflamarea unei glande sudoripare la nivelul regiunii axilare sau inghinale. Categoriile de persoane predispuse acestei boli sunt reprezentatate de către bărbați, în mod special, pacienții obezi și cei cu un fir de păr tare, puternic. Cauzele sunt anumiți factori, precum microtraumatisme locale - epilarea - sau utilizarea deodorantului, care duc la astuparea canalului de excreție al glandei sudoripare. Atunci când glanda nu își mai poate evacua conținutul, se suprainfectează și se transformă într-o hidrosadenită. Locul în care glanda este abturată devine cald, roșu, pulsatil, dureros la palpare, iar inflamația se poate extinde și la nivelul brațului. În primă fază se instituie tratament medicamentos: antibiotice, antiinflamatorii, aplicații locale de gheață pentru delimitarea colecției. Ulterior, tratamentul chirurgical este reprezentat de incizie și de evacuarea abcesului axilar constituit. Există și cazuri în care boala recidivează", explică medicii pe portalul 360medical.ro.

Citește și:

Daniela Györfi îşi caută casă: «Mi-au cerut 500.000 de euro pentru un penthouse»

INTERVIU Daniela Gyorfi, despre vaccin, criză și relația cu George Tal. Ce decizie au luat în pandemie pentru familia lor

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
cub andreea antonescu png
image jpeg
brenciu si nevasta jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Alessia Raiciu 3 webp
Lia Bugnar
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image jpeg
Flick Domnul Rima familie jpg
brenciu si nevasta jpg
foto 1   Melinna jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE