Cum slăbim până în perioada sărbătorilor. Cori Grămescu: „Slăbim dacă atingem constant țintele de deficit caloric”

Cori Grămescu vine în ajutorul persoanelor care doresc să piardă câteva kilograme în plus și să atingă silueta dorită până în pragul sărbătorilor. Care sunt alimentele și micile secrete care ne ajută să ardem mai repede caloriile.

Cum slăbim sănătos / foto: Pixabay
Cum slăbim sănătos / foto: Pixabay

Perioada sărbătorilor nu vine doar cu timp de calitate petrecut cu cei dragi, ci și cu o serie de mâncăruri care mai de care mai gustoase, însă destul de grase în calorii. Și cu greu putem fi atenți la alimentația noastră în perioada următoare, căci pofta poate ieși deseori învingătoare. 

Corgi Grămescu și slăbitul sănătos 

În cel mai recent interviu oferit, nutriționistul a explicat care sunt pașii necesari pentru a da jos câteva kilograme până în perioada sărbătorilor. Nu doar alimentația și sportul contează, ci și alți factori precum somnul sau nivelul de stres. 

„Depinde foarte mult de câte kg avem de pierdut, ca punct de plecare. Un ritm alert de slăbire înseamnă undeva între 2-5 kg pe lună sau 4-5% din greutatea corporală de plecare. O astfel de slăbire se operează cu o intervenție destul de solidă în stilul nostru de viață – mă refer aici la schimbări de meniu, creșterea numărului de ore de somn, a orelor de activitate fizică și antrenament sportiv și creșterea preocupării pentru managementul stresului.

Este important să nu ne orientăm spre rezultate pe termen scurt – diete drastice, programe de detox cu sucuri sau suplimente nutritive – pentru că acestea atrag fluctuații mari de greutate urmate de îngrășare foarte rapidă. Un plan corect pe termen lung este cel care ne ajută să și arătăm bine în proces și să ne și simțim bine, nu doar să pierdem kilograme pe cântar, pentru că vă garantez că nu stă nimeni cu cântarul în poșetă să se cântărească mereu.”, a explicat Cori Grămescu, într-un interviu unica.ro

Alimentele de bază într-o dietă 

Deși ne dorim să slăbim, trebuie să recunoaștem faptul că deseori ajungem în punctul în care nu știm ce să mâncăm. Cori Grămescu a oferit o listă de alimente pe care putem miza în dietă, dar și alte câteva sfaturi esențiale în procesul de topire al kilogramelor.

„Legume, carne slabă, pește, fructe, lactate slabe, dacă mâncăm lactate, leguminoase, cereale neprocesate, nuci crude, măsline sau avocado. Dacă mâncăm la fiecare masă în felul acesta, acordând atenție proteinelor și legumelor, e foarte ușor să atingem o greutate corporală sănătoasă și să avem un corp armonios și plin de energie.

Slăbim dacă atingem constant țintele de deficit caloric, nu prea contează cât de des mâncăm decât din perspectiva retenției comportamentelor sănătoase. Unii oameni se simt mai bine cu mai multe mese, alții din contră, pot mânca ușor două mese principale și un snack mic. Nutriția e așa de complicată pentru că în realitate nu există o singură dietă, o singură schemă nutrițională pe care să o urmezi. Și ca să fie și mai complicat, în etape diferite ale procesului de slăbire avem nevoie de intervenții diferite.

Putem începe cu o schemă de 5-6 mese la început (mai ales dacă e vorba de o persoană obișnuită să ronțăie non-stop, ca să stabilizam apetitul și să creăm un prag pentru mărimea porțiilor) și după câteva luni să migram spre o structură de trei mese principale sau chiar două și o gustare. Corpul uman fluctuează, nu putem spune că un număr de mese x e mai bun decât un număr de mese y. În general, pentru cei mai mulți oameni, 2-3 mese pe zi sunt ușor de gestionat. La nevoie, introducem 1-2 gustări în funcție de ritmul de viață și de obiectivele nutriționale.”, a mai spus aceasta, pentru sursa amintită. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net