La ce eșecuri ne putem aștepta atunci când începem un program de slăbire. Cori Grămescu: ”E posibil ca, uneori, să mănânci prea mult”

4 decembrie 2021
article img
Un corp perfect se obține cu multă muncăFOTO: Pixabay.com

Atunci când ne decidem să facem o schimbare și să ținem o dietă sau chiar un program complex de remodelare corporală nu luăm în considerare că în unele momente putem eșua. Experta în fitness și nutriție Cori Grămescu este de părere că ar trebui să acceptăm aceste eșecuri și să continuăm ceea ce am început.

Nutriționista povestește, pe contul ei de Instagram, că și ea trecea prin momente dificile și că se simțea vinovată dacă ”greșea”.

”În timp ce mă aflam în propria mea aventură cu slăbitul, nici nu voiam să mă gândesc la eșec. Credeam că ceva dulce sau un pahar de vin m-ar trage înapoi și nu voiam să-mi compromit eforturile. De fapt, mă pedepseam pe mine însămi fără să-mi dau seama, fiindcă eram sigură că, dacă ”mă comport mai bine”, îmi voi atinge mai curând scopurile. Acest lucru este adevărat, nu zic… Doar că, pentru mine, ”mai bine” însemna ”perfect””, spune Cori Grămescu.

Eșecurile care te pot trage în jos când îți propui un plan

Experta în nutriție spune că ”posibilitatea eșecului face parte din drumul către obiectivele tale! Indiferent care e ”greșeala” ta”. Și ”nu uita că alegerea nu este decât a noastră și să singurul lucru pe care trebuie să-l facem e să nu renunțăm la obiceiurile sănătoase!”.

Cori Grămescu mai spune că, atunci ”când te angajezi în propria ta călătorie pentru a pierde în greutate, acceptă următoarele lucruri:

  • E posibil să ratezi sesiuni de exerciții fizice.
  • E posibil ca, uneori, să mănânci prea mult.
  • E posibil ca, uneori, să nu mănânci destul”.

”Acceptă că vei face greșeli, apoi mergi mai departe”, este sfatul nutriționistei.

”Nu îți vei putea atinge obiectivele decât dacă înveți această lecție simplă: nu renunța după o singură greșeală!”, a punctat Cori Grămescu. 

Citește și:Sfaturi de la Cori Grămescu: cum să nu cumpărăm produse nesănătoase și care este cea mai bună metodă de slăbit

Cori Grămescu, înainte a slăbi 40 de kilograme: «Mă trezeam la patru dimineaţa să cumpăr hamburgeri!»