Cum te ajută pătlagina la nevoie. Ce beneficii uriașe are această plantă

Pătlagina poate contribui la tratarea mai multor afecţiuni cum sunt tusea, constipaţia, infecţiile, febra, sângerările şi inflamaţia. Ea poate fi folosită atât intern, cât şi extern. Uite câteva dintre beneficiile acestei plante. 

image

Infecţii respiratorii. Pătlagina ajută la reducerea secreţiei de mucus din căile respiratorii, ceea ce înseamnă că remediile din această plantă sunt foarte folositoare în tratarea răcelilor, guturaiului, sinuzitei, anumitor forme de alergii cum sunt astmul şi rinita alergică sau „febra fânului”. Pentru că pătlagina are şi proprietăţi antiseptice, ea poate fi folosită şi ca remediu pentru durerile în gât, amigdalită şi tuse.

Răni şi vânătăi. Planta are în compoziţie un anumit factor de creştere epidermic, ceea ce permite accelerarea procesului de vindecare în cazul rănilor şi vânătăilor minore. Un studiu recent a arătat că 40 de persoane care au folosit gelul de aloe vera şi gelul de pătlagină au avut rezultate promiţătoare în vindecarea ulcerului piciorului. Se pot folosi frunzele proaspete ale plantei, spălate şi lăsate la înmuiat în apă fierbinte. Rana sau leziunea poate fi apoi tamponată cu puţină vată înmuiată în ceaiul de pătlagină, lăsat la răcit în prealabil.

Tulburări digestive. Anumiţi compuşi care se găsesc în frunzele şi seminţele de pătlagină au beneficii în ameliorarea disconfortului digestiv pentru că seminţele conţin fibre solubile care pot absorbi apa în timp ce se deplasează prin tractul digestiv. Frunzele pot încetini mişcările tractului digestiv, iar acest lucru poate ajuta la ameliorarea temporară a unor probleme precum diareea, împreună cu susţinerea mişcărilor intestinale regulate. Pătlagina are proprietăţi laxative, iar frunzele sale, atunci când sunt consumate, conţin şi multe fibre, care ajută tranzitul intestinal.

Înţepături şi muşcături de insecte. Pătlagina este un remediu excelent în cazul neplăcerilor cauzate de insecte. Poţi aplica, de exemplu, rapid o cataplasmă sau compresă cu pătlagină, pentru a preveni mâncărimile pielii şi pentru a împiedica formarea unor zone umflate şi înroşite la locul înţepăturii, conform doc.ro.

Efecte hepatoprotectoare. În ultimii ani, tulburările hepatice au fost principala cauză a deceselor în întreaga lume, potrivit statisticilor. Într-un studiu pe animale, efectuat acum mai mulţi ani, extractul de seminţe de pătlagină a avut o activitate hepatoprotectoare, reducând nivelurile aspartat aminotransferaza (AST) şi alanin aminotransferază sangvină (ALT).

Antioxidant. Extractele din frunze şi seminţe de pătlagină au activitate antioxidantă, susţin oamenii de ştiinţă. Pentru că are în compoziţie flavonoide precum luteolina, apigenina, hispidulina şi baicaleina, pătlagina poate pot induce moartea celulelor canceroase, potrivit unui studiu mai vechi. În plus, extractele de pătlagină au efecte inhibitoare şi citotoxice asupra adenocarcinomului şi melanomului mamar şi aceste rezultate preliminare ar putea fi justificate de activitatea citotoxică a flavonoidului luteolin-7-O-B-glucozidei, care se găseşte în compoziţia frunzelor de pătlagină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net