De ce apar şi cum scapi de bătăturile în talpă. Sfaturile care îți vor fi de un real ajutor

Bătăturile în talpă sunt un „răspuns” al pielii la presiunea sau frecarea persistentă. Ca să nu te mai chinuie durearea sau disconfortul, poţi încerca acasă nişte remedii eficiente şi uşoare.

image

Din ce cauze apar?

Încălţămintea nepotrivită: purtarea pantofilor incomozi apasă constant asupra anumitor zone ale piciorului;

Presiunea excesivă: statul în picioare pentru perioade lungi sau mersul pe distanţe mari exercită presiune crescută asupra talpilor;

Dezechilibrele biomecanice: anumite dezechilibre ale biomecanicii piciorului pot duce la puncte de presiune sporită în anumite zone, favorizând formarea bătăturilor;

Piele uscată: Lipsa hidratării poate duce la uscarea şi îngroşarea pielii, crescând astfel riscul de a apărea bătături în talpă;

Utilizarea frec­ventă a pantofilor deschişi sau a sandalelor: Aceste tipuri de încălţări pot ­expune picioarele la frecare ­suplimentară, favorizând dezvoltarea de bătături în talpă.

Remedii de încercat acasă

Înmuierea în apă caldă: Faceţi băi pentru picioare cu apă caldă şi săpun 15-20 de minute pentru a înmuia pielea îngroşată. Puteţi adăuga în apa caldă, de asemenea, oţet de mere, sare epsom, ulei de arbore de ceai sau ulei de ricin.

Exfolierea cu o piatră ponce: După înmuiere, utilizaţi o piatră ponce pentru a exfolia uşor pielea moartă. Faceţi acest lucru cu grijă pentru a evita iritarea excesivă.

Creme şi loţiuni exfoliante: Aplicaţi creme sau loţiuni exfoliante care conţin acid salicilic sau uree. Aceste substanţe pot ajuta la îndepărtarea pielii îngroşate.

Bicarbonat de sodiu şi suc de lămâie: Înmuiaţi picioarele în apă călduţă cu 2-3 linguri de suc de lămâie. După câteva minute, adăugaţi bicarbonatul de sodiu. Granulele fine ale bicarbonatului de sodiu şi acţiunea efervescentă la contactul cu sucul de lămâie pot înmuia mai rapid bătăturile în talpă.

Utilizarea tălpilor sau branţurilor care absorb şocul: Purtarea tălpilor care absorb şocul sau a unor încălţăminte bine amortizate poate reduce presiunea asupra bătăturilor şi poate preveni agravarea lor.

Bandaje moi: Aplicaţi bandaje moi pentru a proteja bătăturile şi pentru a reduce frecarea. ­Asiguraţi-vă că bandajele nu sunt prea strânse pentru a nu opri circulaţia.

Hidratare constantă: Folosiţi o cremă hidratantă de calitate pentru a preveni uscarea excesivă.

Evitaţi încălţămintea strâmtă: Purtaţi încălţăminte comodă şi potrivită pentru a reduce presiunea asupra picioarelor.

Inserţiile pentru bătături: Utilizaţi inserţii speciale pentru bătături în încălţăminte pentru a redistribui presiunea şi a reduce frecarea, scrie farmaciata.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net