Scăpați de disconfortul bătăturilor de la picioare. Cele mai bune remedii naturiste

Ultima actualizare:

Bătăturile de la picioare pot fi nu numai inestetice, ci și dureroase. Ele apar din cauza presiunii constante asupra pielii, de obicei cauzate de încălțăminte incomodă sau de mersul greșit. Dacă v-ați săturat de senzația neplăcută și doriți să scăpați de bătături într-un mod natural, există câteva remedii naturiste pe care le puteți încerca acasă.

Bătăturile de la picioare pot fi nu numai inestetice, ci și dureroase. Foto: Click.
Bătăturile de la picioare pot fi nu numai inestetice, ci și dureroase. Foto: Click.

Baie cu sare Epsom

Sarea Epsom este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și de relaxare musculară. Adăugați câteva linguri de sare Epsom într-un lighean cu apă caldă și înmuiați picioarele timp de 15-20 de minute. Acest tratament ajută la înmuierea pielii și reduce durerea.

Exfoliere cu Bicarbonat de Sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural excelent. Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și masați ușor zona afectată. Acest lucru ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și reduce grosimea bătăturilor.

Ulei de Cocos și Vitamina E

Amestecați ulei de cocos cu conținut ridicat de acid lauric și câteva picături de vitamina E. Aplicați această mixtură pe bataturi și masați ușor. Uleiul de cocos hidratează și înmoaie pielea, ajutând la reducerea bătăturilor.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antifungice și antimicrobiene. Amestecați câteva picături de ulei de arbore de ceai cu ulei de cocos și aplicați pe bătături înainte de culcare. Acoperiți cu șosete și lăsați să acționeze peste noapte.

Lămâie și aspirină

Pisați câteva comprimate de aspirină și amestecați pulberea cu sucul de la o lămâie. Aplicați pasta rezultată pe bătături, acoperiți cu un bandaj și lăsați să acționeze timp de câteva ore. Această combinație ajută la reducerea durității pielii.

Scrub cu zahăr și miere

Amestecați zahăr brun cu miere pentru a face un scrub natural. Folosiți acest scrub pentru a exfolia pielea picioarelor, ajutând la îndepărtarea pielii uscate și reducerea bătăturilor. Este un remediu excelent. 

Este important să continuați să aplicați aceste remedii naturiste regulat și să aveți răbdare, deoarece rezultatele pot să nu fie vizibile imediat. Cu timpul și cu îngrijirea constantă, bătăturile se vor diminua și veți avea picioare frumoase și sănătoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net