Remedii naturiste pentru picioare obosite

Ultima actualizare:

    Durerea de picioare poate fi tratată cu uleiuri esenţiale şi infuzii
Durerea de picioare poate fi tratată cu uleiuri esenţiale şi infuzii

Vrei să scapi de senzaţia de picioare grele şi obosite dar şi de acumularea de grăsime şi celulită? Remediile naturale îţi vor reda libertatea de mişcare mai repede şi mai eficient decât medicamentele clasice, aflăm de pe site-ul yve.ro. Uite ce ai de făcut!

Foloseşte uleiuri esenţiale

Masaţi-vă în fiecare seară gleznele şi gambele cu un amestec de 50 ml ulei de măsline (sau de migdale dulci), 40 de picături de ulei esenţial de ienupăr şi 10 picături de ulei esenţial de rozmarin. Acest tratament este indicat mai ales în zilele în care aţi mers mult pe jos și aveți picioarele obosite. Alte uleiuri esenţiale la care puteţi apela pentru a retonifia sistemul venos, a hrăni epiderma și a favoriza eliminarea apei din ţesuturi sunt: geranium, lămâie, chiparos.

Masaj cu gel din produse naturiste

Gelurile care au în compoziţie extracte din viţă-de-vie roşie, castan de India, chiparos reduc senzaţia de picioare grele, favorizează eliminarea surplusului de lichide din ţesuturi şi ameliorează calitatea pielii. Apelaţi la ajutorul lor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, după duş, pentru a pătrunde mai uşor în piele.

Comprese cu infuzie din ienupăr

Zdrobiţi zece conuri de molid uscate şi zece fructe de ienupăr. Puneţi-le într-o sticlă, adăugaţi coaja rasă de la o lămâie şi turnaţi o jumătate de litru de alcool tare. Lăsaţi la macerat zece zile, agitând zilnic recipientul. Filtraţi, apoi adăugaţi 50 de picături de ulei esenţial de chiparos şi 50 de picături de ulei esenţial de lămâie. Agitaţi bine. Compresele aplicate timp de zece minute cu acest preparat reduc infiamaţiile gambelor şi gleznelor.

Tratament cu castan sălbatic

Unele remedii care ajută la eliminarea grăsimilor sunt preparate pe bază de castan sălbatic și au un efect de protecție a capilarelor, contribuie la accelerarea microcirculaţiei la nivel dermic şi la eliminarea depunerilor de grăsimi. Se pot cumpăra de la orice plafar extracte de acest gen (creme, geluri, loţiuni) care sunt recomandate în cazuri de obezitate, celulită şi vergeturi. Se pot folosi şi cataplasmele şi împachetările cu pulbere de castane amestecată cu apă călduţă.

Băi relaxante

Băile au și ele un efect de relaxare și sporire a circulației sangvine, ceea ce ajută la eliminarea grăsimilor. De exemplu, baia cu infuzie de soc are un efect rapid de a dezumfla picioarele obosite. Adăugați 5 lingurițe din soc mărunțit peste un litru de apă fiartă și lăsați să se infuzeze timp de 15 minute, apoi turnați-o într-un lighean. Relaxați-vă picioarele în această apă cu infuzie de soc și masați ușor.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net