De ce este bine să mănânci roșii
În această perioadă roșiile nu lipsesc din alimentație. Pe lângă gustul minunat, aceste legume oferă și multe beneficii pentru sănătate.
Roșiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidrați, fier, licopen, fosfor și sulf. Aceste legume conțin puține calorii, grăsimi și săruri. De asemenea, roșiile sunt o sursă importantă de vitamine și minerale care protejează inima de bolile cardiovasculare. Aproximativ 150 de grame de roșii constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Betacarotenul din roșii, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.
Îmbunătățesc vederea
Roșiile conțin vitamina A care îți îmbunătățește vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel, vederea ta se va îmbunătăţi.
Previn bolile de inimă
Potrivit studiilor, consumul frecvent de roșii previne atacul de cord și accidental vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului.
Află pe clicksanatate.ro ce alte benefici aduc roşiile sănătăţii