De ce nu slăbesc unii vegetarieni

simeon stalpnicul png
Unele alimente sănătoase, ca nucile sau seminţele, au un aport caloric imens.www.clicksanatate.ro

Alimentația vegetariană a câștigat destul de mult teren în Europa. Principiul ei de bază este acela de a mânca sănătos, obținând astfel un organism puternic și frumos. Însă de cele mai multe ori adoptarea acestui stil de viață nu te poate ajuta să scapi și de kilogramele acumulate în timp. Iată care sunt greșelile pe care le comit adesea vegetarienii care vor să slăbească!

Când vine vorba despre nutriție nu există o regulă precisă care să funcționeze pentru toată lumea. Corpurile noastre sunt diferite, au nevoi diferite și reacționează în funcție de moștenirea genetică și de factori externi precum stilul de viață, anturajul, orele de somn.

Dacă ești amator de salate, stilul vegetarian te va acapara imediat. Poți să obții o masă sănătoasă și gustoasă cu ajutorul legumelor și a fructelor.

Prima regulă a vegetarienilor este renunțarea la consumul de carne. Acest fapt nu trebuie privit ca fiind o pedeapsă, ci ca o pauză pe care i-o oferi organismului tău. Adesea s-a constat faptul că, renunțând la carne, inclusiv în perioadele de post, kilogramele nu scad, dimpotrivă. Atunci unde este problema?

Consumul exagerat de carbohidrați

Și aici ne referim la zaharurile sub formă de fructoză (cantitatea mare de fructe consumată)  sau făinoasele cu încărcătură glicemică mare. La aceste două greșeli se adaugă un consum mare de alimente sănătoase, dar cu aport caloric imens (nucile, semințele).

Măsura este cea mai importantă în toate, iar cu ajutorul alimentele de origine animală, precum carnea sau brânza, care de altfel sunt foarte sățioase, mănânci cantități mai mici și te saturi mai repede.

Privarea organismului de proteine încetinește metabolismul

Din start știm că există și proteine vegetale, însă, produsele animale sunt principala sursă de proteine esențiale pentru refacerea și creșterea masei musculare.

Masa musculară are cea mai mare nevoie de energie și totodată consumă cele mai multe calorii. În momentul în care alegi să consumi carne, organismul depune un efort mai mare pentru a descompune proteinele și pentru a elibera energia. În cazul consumului de carbohidrați, efortul este mai mic, ei fiind o sursă de energie aproape instantanee dar care se termină repede. Astfel se explică de ce arderile metabolice sunt mai intense în cazul consumului de proteine animale.

Află pe clicksanatate.ro ce alte greșeli de nutriție te împiedică să slăbești deși ești vegetarian!

Ouăle fierte te ajută să slăbești 10 kilograme

Ciocolata, răsfăț și pentru piele

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
FotoJet (1) jpg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
image png
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
bank
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg