De ce simţi gust acru în gură? Uite care sunt cauzele

Schimbarea gustului poate fi cauzată de tot felul de probleme de sănătate, dar şi de consumul redus de apă. Uite care sunt cele mai frecvente cauze ale gustului acru în gură, dar şi ce soluţii ai la îndemână.

De ce simţi gust acru în gură?
De ce simţi gust acru în gură?

Deshidratarea. Dacă ai băut mai puţină apă în ultima perioadă, e foarte posibil să ai gura uscată, iar asta să îţi afecteze şi gustul. Este indicat să bei între 6 şi 8 pahare cu apă în fiecare zi, chiar mai mult în timpul verii.

Fumatul. O altă cauză a gustului acru în gură, dar şi a depozitelor galbene ori albicioase de pe limbă este fumatul. Odată ce renunţi la ţigări, şi gustul îşi va reveni. 

Refluxul gastroesofagian. Şi refluxul gastric poate fi o cauză. În primul rând, schimbă-ţi obiceiurile alimentare, redu porţiile de alimente consumate, evită să mănânci cu câteva ore înainte de culcare şi ţine capul un pic mai ridicat faţă de restul corpului atunci când stai întins.

Vârsta înaintată. Pe măsură ce îmbătrânim, papilele noastre gustative pot avea de suferit şi asta poate duce la apariţia unor modificări de percepţie în ceea ce priveşte gustul, scrie csid.ro

Medicamente. Gustul acru în gură poate fi cauzat şi de anumite medicamente, cum ar fi antibioticele sau antihistaminicele, sau de radioterapie în zona capului ori gâtului pentru tratamentul anumitor forme de cancer.

Igiena dentară. Periajul dentar realizat incorect, insuficient, faptul că nu foloseşti aţă dentară şi lipsa de igienizare a limbii sunt, de asemenea, posibile cauze ale gustului acru pe care îl simţi pregnant. Spală-te pe dinţi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, foloseşte de fiecare dată aţa dentară şi, desigur, nu uita de curăţarea limbii. Şi vizita la medicul stomatolog este extrem de importantă!

Infecţiile. Răceala şi sinuzita sunt afecţiuni care pot cauza frecvent modificări ale gustului. Pentru a reduce riscul de a te îmbolnăvi şi, implicit, de a resimţi gustul acru neplăcut în gură, spală-te frecvent pe mâini, evită să-ţi atingi faţa (nasul, gura, ochii) cu mâinile neigienizate şi stai la distanţă de persoanele care prezintă simptome ale unei infecţii respiratorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net