Ce se întâmplă cu corpul tău dacă iei medicamente expirate?

Fii foarte atent când vrei să te vindeci de o gripă acasă pentru că îți poți pune organismul în pericol dacă iei medicamente expirate.

Medicamentele expirate îți pune organismul în pericol. Foto: Click.ro.
Medicamentele expirate îți pune organismul în pericol. Foto: Click.ro.

Pastilele și siropurile cu suport medical sunt un instrument esențial pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății. Cu toate acestea, este important să ne amintim că au o dată de expirare pentru un motiv. Citește acest articol ca să aflii ce se întâmplă cu organismul tău dacă iei medicamente expirate, ca să ții cont și dacă este cazul să nu mai repeți această greșeală.

Simptome care pot apărea după ce iei pastile expirate

Când pastilele sau siropurile expiră acestea își pot pierde eficacitatea și, în unele cazuri, pot fi potențial periculoase pentru sănătatea umană. În această notă informativă, vom explora ce se întâmplă în corpul uman atunci când sunt consumate medicamentele expirate și vă vom oferi o listă cu simptomele care ar putea apărea, deoarece acestea sunt cele pe care trebuie să le aveți imediat ce luați acest tip de medicament:

- greață persistentă
- vărsături
- diaree severă
- dureri abdominale severe
- amețeli sau leșin
- ritm neregulat al inimii
-respiratie dificila
- apariția erupțiilor cutanate
- mâncărime sau umflare a feței, buzelor sau limbii
- dureri de cap severe
- vedere încețoșată
- confuzie sau dificultate de concentrare

Acest lucru se întâmplă cu corpul dumneavoastră dacă luați medicamente expirate

Potrivit experților medicali, data de expirare imprimată pe pachetele de medicamente nu trebuie ignorată. Producătorii își testează produsele pentru a determina cât de bine rămân eficiente și sigure. Luarea medicamentelor expirate poate duce la o serie de probleme de sănătate, deoarece compoziția lor chimică s-ar putea să se fi modificat în timp.

Atunci când se consumă medicamente expirate, organismul uman poate reacționa în moduri diferite, unele persoane pot prezenta reacții alergice vizibile cu ochiul liber, dar altele pot dezlănțui inamici muți mult mai periculoși.

Unele medicamente expirate pot dezvolta substanțe chimice toxice pe măsură ce se descompun. Aceste substanțe chimice ar putea deteriora organele și sistemele corpului. Modificările în compoziția chimică a medicamentelor expirate ar putea declanșa reacții alergice la unele persoane, chiar dacă nu au fost anterior alergice la medicament.

Luarea de antibiotice expirate sau depozitate incorect poate contribui la dezvoltarea rezistenței bacteriene, ceea ce face dificilă tratarea viitoarelor infecții. Dacă iei medicamente care au expirat deja și prezinți unele dintre simptomele pe care le-am menționat deja, ar trebui să mergi la medic și el se va ocupa să-ți spună ce să faci în această situație, scriu cei de la terra.com.mx.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net