De ce te îngrași imediat după dietă, deși nu mănânci mult. Explicațiile clare ale unui specialist

Ultima actualizare:

Dieta keto și belerină sunt diete greu de respectat pe o perioadă lungă de timp. Ele promit scăderea rapidă și sănătoasă în greutate, însă odată ce renunți la ele, trebuie să fii atent pentru că te poți îngrășa instant. Iată care sunt explicațiile clare ale unui specialist și ce trebuie, de fapt, să introduci în rutina ta.

Ce trebuie să știi despre dieta Kieto Foto: Shutterstock
Ce trebuie să știi despre dieta Kieto Foto: Shutterstock

Ce presupune, de fapt, dieta Kieto  

Dieta ketogenică este o dietă bogată în grăsimi, cu o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați.  „Vedem și persoane care țin dieta Keto, acestea sunt slăbuțe, trase la față. Și asta deoarece dieta Keto produce niște dezechilibre. O recomand și eu uneori în primele faze ale postului intermitent, pentru că te ajută să te adaptezi, dar nu trebuie să exagerăm. Ținem o perioadă Keto, după care mai mâncăm câțiva carbohidrați, dar depinde foarte mult de obiectivele fiecăruia", a explicat Doctor Cezar, prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN

Activitatea fizică, extrem de importantă: „Dacă nu faci sport, nu ai cum să fii sănătos"

„Mă refer la activitatea fizică. Dacă nu faci sport, nu ai cum să fii sănătos, indiferent de dietă. Punct. Și vă explic de ce. O persoană, de exemplu, are 20 kg în plus. Este ca și cum eu aș avea acum 20 kg în plus, adică un rucsac în spate. E clar că mi-aș întări niște mușchi. În momentul în care slăbesc, în orice dietă, greutatea se pierde, iar dacă eu nu fac mișcare, mușchii respectivi se atrofiază și metabolismul scade.

Asta înseamnă că atunci când revin poftele acelea mari, chiar dacă mănânc puțin, mă voi îngrășa mult mai ușor. Pentru că nu mai am acei mușchi care să-mi susțină metabolismul. Deci, când mă îngraș, adaug mai mult pe ficat și pe organe, nu pe mușchi, pentru că nu îi mai am”, explică medicul.

„Dacă vrei să slăbești doar pentru aspectul fizic, este o minciună"

„Noi mâncăm, mâncarea ajunge în stomac, apoi în intestin, de acolo în sânge, iar sângele este trimis la ficat. Ficatul trimite nutrienții în fluidul care înconjoară celulele. Dacă celulele nu trag acești nutrienți, pentru că nu am muncit, aceștia sunt eliminați de rinichi. Corpul nu poate reține decât grăsime, și atunci cu ce să rămâi? Mănânci, dar corpul nu folosește mâncarea. Și atunci elimini, obosești rinichii, obosești ficatul... Iar sistemul nervos începe să ceară, pentru că are nevoie de vitamine și minerale. Iar tu le oferi, dar multe resurse se pierd din cauza acestui dezechilibru.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să slăbești doar pentru aspectul fizic, asta este doar o minciună. Iar perpetuarea acestei minciuni înseamnă stres. Corpul simte totul, simte imediat adevărul. Celula știe dacă are sau nu are, dacă merită sau nu merită”, a mai explicat cardiologul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa consumata in avion FOTO shutterstock 2201162353 jpg
toamna unsplash jpeg
regele charles fiu camilla tom jpg
Povestea bărbatului care a vândut Turnul Eiffel de două ori   cel mai mare escroc al Americii jpeg
femeie bani jpg
sofer jpg
constantin brâncuși picasso jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net