Descoperire de proporții epocale! Omul care a reușit să creeze viață în laborator!
Un cercetător a reușit una dintre cele mai spectaculoase performanțe din domeniul științei: a creat o formă de viață artificială în laborator. După ce acesta a adăugat bazele nucleotidice X și Y la alfabetul genetic natural al bacteriei E. coli, ADN-ul a generat noi proteine.
În centrul întregii vieți pe Pământ se află molecula de acid dezoxiribonucleic (ADN). Din diferite combinații ale bazelor nucleotidice al ADN-ului, adenina (A), citozina (C), guanina (G) și timina (T), vin diferitele expresii genetice ale unei ființe vii. Însă se pare că mai există loc și de altele.
În 2014, biologul chimic Floyd Romesberg a făcut asta. El și echipa lui de la Institutul de Cercetare Scripps din California au extins alfabetul genetic natural pentru a include un X și un Y într-o tulpină de bacterii E. coli. Acum, ei au dus acest proiect mult mai departe.
În acest nou studiu, Romesberg și colegii lui au demonstrează modul în care tulpina lor parțial sintetică de E. coli poate procesa instrucțiunile din bazele sale nucleotidice suplimentare X și Y pentru a genera noi proteine. Este pentru prima dată când o celuă a recunoscut o proteină folosind altceva decât G, C, A sau T.