Descoperire importantă. Vaccinul HPV reduce drastic două tipuri de cancer și la bărbați

Un nou studiu aduce lumină în privința eficacității vaccinului HPV (virusul papiloma uman), dezvăluind o reducere semnificativă a cazurilor de cancer de cap și gât la băieți și bărbați adolescenți. Aceste rezultate promițătoare au fost prezentate de NBC News și aduc noi argumente în favoarea vaccinării împotriva HPV-ului.

Vaccinul HPV. Foto: arhiva.
Vaccinul HPV. Foto: arhiva.

Vaccinul HPV s-a dovedit eficient și în cazul bărbaților

Vaccinul HPV este recunoscut pentru prevenirea infecției transmise sexual responsabilă de aproape toate cazurile de cancer cervical. Studiul recent confirmă că acesta are un efect protector și împotriva altor tipuri de cancer, precum cele peniene, anale și vaginale. Mai mult, vaccinul se dovedește a fi eficient și în prevenirea cancerului de cap și gât.

Potrivit Institutului Național de Cancer din SUA, bărbații sunt de două ori mai predispuși decât femeile să dezvolte aceste tipuri de cancer. Însă, noul studiu sugerează că vaccinarea HPV poate schimba această realitate, oferind o protecție semnificativă împotriva acestor afecțiuni.

Inițial aprobat pentru fetele adolescente, vaccinul HPV s-a dovedit eficient și în cazul bărbaților. Aceasta deschide calea către o nouă perspectivă asupra vaccinării, în care bărbații își pot asuma rolul activ în protejarea propriei sănătăți.

Femeile, reducere de 30% a riscului de a dezvolta orice tip de cancer legat de HPV

Studiul, bazat pe analiza a peste 3,5 milioane de dosare medicale din SUA, a constatat că vaccinarea HPV reduce riscul total de cancere legate de virus la bărbați cu 54%. Femeile, la rândul lor, prezintă o reducere de aproximativ 30% a riscului de a dezvolta orice tip de cancer legat de HPV.

Importanța vaccinării timpurii este subliniată de rezultatele acestui studiu, care arată că creșterea ratelor de vaccinare a fost în mare parte determinată de vaccinarea bărbaților. Chiar dacă ratele de vaccinare la aceștia sunt încă mai scăzute decât la femei, în special în rândul adolescenților.

Astfel, vaccinul HPV se impune ca o modalitate eficientă de prevenire a cancerului, oferind un instrument valoros în lupta împotriva acestei maladii. Studiul subliniază importanța continuării eforturilor de promovare a vaccinării și de creștere a gradului de conștientizare în rândul populației, pentru a maximiza beneficiile aduse de această intervenție medicală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net