Dieta cu in. Care sunt beneficiile și cât poți să slăbești cu ajutorul acestei cure de detoxifiere

Banalele semințe de in ascund un secret foarte util oricui luptă cu kilogramele în plus.

Care sunt beneficiile dietei cu in

Astfel, dieta cu in poate oferi mai multe beneficii: reducerea colesterolului, reglarea tranzitului intestinal și arderea grăsimilor care contribuie la surplusul de greutate.

Înainte de a începe orice dietă, trebuie să țineți cont de un aspect foarte important. Dietele, oricât de utile și lăudate sunt, pot produce un șoc organismului dumneavoastră. Astfel, este indicat să consultați un specialist în nutriție sau un medic de diabet și boli de nutriție.

Citește și: Fructul sezonului. Ce se întâmplă dacă înghiți semințele de la pepenele roșu

De exemplu, dieta cu in poate avea anumite contraindicații pentru cei care au probleme cu ficatul sau cu rinichii. Așadar, consultați indicațiile primite, dar cereți sfatul unui medic înainte de a le urma. 

Seminţele de in sunt pot fi o sursă importantă de acid alfalinoleic, o substanţă din familia acizilor graşi Omega 3, care protejează membrana celulară.

Dieta cu in: cum slăbesti 5 kilograme în 7 zile

Seminţele de in au un conţinut bogat în fibre solubile, utile în combaterea constipaţiei. Dieta cu in are beneficii şi asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii.

Astfel, cum pot fi introduse semințele de in în alimentație pentru a ajunge la o dietă care să aducă beneficii? În mediul virtual este promovată o dieta cu semințe de in despre care se spună că ar putea să ardă până la 5 kilograme, într-o săptămână.

Evident, pentru stabilirea cantităților necesare organismului fiecăruia dintre noi, este necesar sfatul unui specialist. 

Fiecare pas

Una dintre cele mai simple modalități de a include semințele de in în dieta zilnică este, conform portalului Doctorulzilei.ro, consumarea unui mix de semințe, lăsate peste noapte într-o cană cu apă caldă. Dimineața următoare se poate bea doar lichidul strecurat.

Acest obicei poate fi urmat timp de două luni, cu o pauză de o lună. Consumul semințelor de in nu exclude o dietă echilibrată. De asemenea, se recomandă mișcarea fizică.

Ceaiul de in pentru slabit spectaculos

De asemenea, conform Cura Natureza, într-un ibric se poate lăsa la fiert volumul unei căni de apă. Se pune în apa clocotită o linguriță de semințe de in. Când combinația capătă un aspect vâscos, se strecoară doar lichidul. Apoi, se adaugă o linguriță de miere. 

Citește și: Rețetele doctorului dovleac ne protejează longevitatea

Amestecul poate fi servit în fiecare dimineață, timp de o lună. Trebuie ținut cont de efectul laxativ al dietei cu semințe de in. Astfel, se recomandă hidratarea corespunzătoare, cu 2 litri de apă consumați zilnic.

Semințele de in, cu iaurt, dimineața

Cunoscutul medic, Oana Cuzino, recomandă, pe portalul de profil, Doc.ro, o rețetă de iaurt cu semințe de in, mixul fiind indicat pentru micul dejun.

Seara, într-un recipient cu iaurt cu conținut redus de grăsimi, pot fi puse două lingurițe cu semințe de in. Se amestecă bine, apoi se lasă la frigider până dimineața următoare.

Pentru micul dejun, în amestec poate fi adăugată miere, sirop, gem, bucăți de fructe etc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net