Dieta de Samurai, la modă și în țările europene, menține vigoarea și suplețea
Multe femei din țările europene sunt preocupate de dieta de Samurai care face furori în rândul femeilor japoneze. Și în țara noastră, această dietă este urmată de unele persoane care preferă un stil de viață sănătos. Mai mult, adeptele acestei diete care recomandă o alimentație semi-vegetariană, se mențin suple și nu-și dezvăluie niciodată adevărata vârstă.
Nutriționiștii japonezi susțin că Dieta de Samurai se înrudește cu dieta semi-vegetariană Okinawa, recunoscută ca un regim alimentar specific longevivilor, deoarece mulți dintre adepții acestei diete au împlinit vârsta de 100.
Dieta de Samurai are numeroase avantaje pentru organism
Specialiștii japonezi precizează că datorită acizilor omega 3 și antioxidanților, Dieta de Samurai are numeroase avantaje pentru organism: protejează sistemul cardiovascular și previne apariția unor boli grave ( diabet, inimă și diferite forme de cancer).
Dieta de Samurai are și dezavantaje
Acest regim alimentar nu este apreciat de persoanele care nu preferă orezul și peștele. Totodată, regimul alimentar recomandat în Dieta de Samurai nu este nici pe placul gurmanzilor, deoarece meniurile sunt monotone și porțiile sunt prea mici în comparație cu preferințele lor culinare.
Pentru a avea efectele așteptate, adepții acestei diete trebuie să urmeze anumiți pași:
1. La masa de prânz și la cină se consumă pește, o proteină animală, bogată în acizi grași. De asemenea, nutriționiștii japonezi recomandă să se alterneze peștele gras și slab, cu fructele de mare. La micul dejun, foarte rar japonezii mănâncă pește.
2. Această dietă recomandă să se consume legume variate, printre care ceapa, vinetele, castraveții, algele (la fiecare masă se consumă câte una sau două legume).
3. În Dieta de Samurai, orezul este un aliment de bază și nu trebuie să lipsească de la fiecare masă. Japonezii consumă un bol de orez brun, mult mai bogat în minerale și vitamine, în comparație cu orezul obișnuit, care pierde multe substanțe active prin prelucrare.
4. În timpul dietei, se consumă și fidea: în supă, cu sos sau alături de diverse legume.
5. Soia se consumă cu moderație, sub formă de lapte, de tofu sau de germeni.
6. De asemenea, fructele sunt recomandate în această dietă. În Japonia, sunt preferate merele, tangerinele (un soi de mandarine) și kaki, consumate deseori la desert.
7. Brânza este consumată în această dietă, deoarece lipsa lactatelor din acest regim alimentar este compensată de brânză. De obicei, adepții Dietei de Samurai consumă brânză de vaci -la micul dejun sau la cină. Nutriționiștii japonezi recomandă să se consume doar o porție de brânză, dar aceasta nu trebuie să depășească mărimea palmei persoanei care urmează această dietă. .
8. Ceaiul verde, renumit pentru proprietățile antioxidante, este preferat de femeile japoneze. De aceea, ele beau câte o ceașcă de ceai verde după fiecare masă.
9. De asemenea, în acest regim alimentar se recomandă să se consume ierburi și verdețuri indigene.
Cum să alcătuiți un meniu preferat:
La micul dejun: Se recomandă un ou fiert, brânză de vaci, un castravete, o roșie, un bol de orez, o cană de ceai verde sau cafea fără zahăr.
La prânz: Se consumă orez ( fiert în abur), supă cu tofu și alge, salată din germeni de soia sau pește la cuptor ( nu prăjit !), un măr și o cană de ceai verde.
La cină: Meniul este alcătuit din pește proaspăt preparat la cuptor și un bol de orez, supă cu fidea, trei creveți cu legume preparate la aburi, brânză de vaci și o ceașcă de ceai verde.
La gustare: Sunt indicate fructele oleaginoase: alune, migdale sau nuci (un pumn) și un fruct recomandat în dietă: măr, kaki sau tangerină.