Dieta specială pentru ficatul gras
Steatoza hepatică, cunoscută mai ales ca ficat gras, este o afecțiune cauzată de depunerile de grăsimi la nivelul acestui organ. Este foarte important ca persoanele cu astfel de problemă să evite alimentele bogate în grăsimi și zahăr.
Alimentația joacă un rol important în tratarea ficatului gras. Specialiștii recomandă o dietă hipocalorică, cu un procent moderat de glucide (mai puțin de 50 de procente din totalul caloriilor totale). Se consideră chiar că e preferabil un consum mai mic de glucide decât de grăsimi. Pe de-o parte, trebuie redusă cantitatea totală de glucide, pe de altă parte trebuie scăzut și aportul de alimente cu index glicemic ridicat.
Alege acizii grași Omega 3
Optează pentru dieta mediteraneană, bogată în acizi grași mononesaturați și Omega 3. Surse de acizi grași mononesaturați sunt uleiul de măsline extravirgin de primă presă, fructele oleaginoase (neprăjite și nesărate) și avocado.
Consumul de Omega 3 este recomandat în cazul suferinzilor de steatoză care prezintă și un nivel ridicat al trigliceridelor. Principalele surse sunt somonul, macroul, heringul, sardelele, tonul, uleiul de in, semințele de chia, semințele crude de dovleac.
Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente aduc beneficii în cazul ficatului gras