Două exerciții simple vă pot ajuta să slăbiți vara asta

Dacă simțiți că nu sunteți deloc în formă și vreți să slăbiți în această vară, aveți nevoie de doar două exerciții ușoare, făcute dimineață, pentru a ajuta la pierderea în greutate. Un guru al slăbitului, dr. Michael Mosley, face recomandări prețioase pentru silueta mult visată.

image
Genoflexiunile, unul dintre cele mai bune exerciții pentru îmbunătățirea funcționării creierului

Mișcarea ajută la menținerea sănătății inimii

Creatorul renumitei diete 5:2, care a fost numit „jurnalistul medical al anului” de către Asociația Medicală Britanică, dr. Michael Mosley, spune că două exerciţii, genoflexiunile și flotările, practicate zilnic, aduc foarte multe beneficii pentru sănătate, pe lângă slăbit. Ele pot fi făcute în confortul casei fiecăruia, dar cheia succesului este repetarea lor în mod regulat. Există noi cercetări fascinante despre beneficiile antrenamentelor de acest gen. Câteva minute de mișcare stimulează atât creierul, cât și mușchii. Există dovezi că sportul îmbunătățește, de asemenea, și calitatea somnului.

Flotările sunt una dintre cele mai bune modalități de a construi forța superioară a corpului și de a menține mușchii tonifiați. Iar genuflexiunile nu numai că ajută la topirea grăsimii, dar s-a descoperit că reprezintă unul dintre cele mai bune exerciții pentru îmbunătățirea funcționării creierului. Dr. Mosley recomandă să faceți ambele exerciții imediat după ce vă treziți, deoarece vă oferă un „antrenament pentru întregul corp și ajută la sănătatea inimii”.

Dieta este și ea extrem de importantă

image
Dieta trebuie să conțină neapărat proteine

Desigur, nu trebuie să vă bazați doar pe sport. Este foarte importantă și dieta și un stil de viață sănătos. Datele sugerează că cea mai bună modalitate de a scăpa de surplusul de kilograme este combinarea unui regim eficient cu mișcarea. Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate. Un om are nevoie de cel puțin 50 gr. de proteine de bună calitate pe zi (adică ouă, pește sau carne), pentru a-și menține mușchii corpului.

„E important ca pierderea de greutate să vină din topirea grăsimilor, nu din scăderea masei musculare. Pericolul de a urma o dietă cu foarte puține calorii, săracă în proteine, este că organismul ar putea fi privat de nutrienți vitali. Dacă nu primește ce are nevoie, organismul va consuma din mușchi”, a explicat doctorul.

Totodată, medicul susține că cel mai bun moment al zilei pentru a mânca cina este înainte de ora 20.00, cu ceva timp înainte de culcare. Evitarea consumului de calorii înainte de somn este importantă, deoarece ceea ce este consumat mai târziu rămâne în organism pe o perioadă mai îndelungată.

Cum poți face exerciții acasă

Ca să te poți ține de o rutină sportivă nu este neapărat nevoie să mergi la sală sau să apelezi la greutăți. Iată câteva trucuri pe care, dacă le aplici, vei reuși să ai rezultate neașteptate.

  • Treziți-vă cu măcar jumătate de oră mai devreme decât obișnuiați și, după vă faceți toaleta, și vă hidratați treceți la treabă. Faceți câteva florări și genuflexiuni. Sportul în prima oră după trezire este foarte benefic pentru sistemul cariovascular.
  • Nu vă dezarmați dacă nu reușiți să faceți prea multe repetări. Important este să faceți cât puteți. Veți avea și zile mai bune. Cel mai important este să faceți zilnic!
  • Nu vă cântăriți prea des! Când faceți sport, creșterea masei musculare poate determina și o creștere pe cântar, dar asta nu înseamnă că v-ați îngrășat. Sunt perioade când este mai bine să vă monitorizați rezultatele cu centimetrul, măsurându-vă în zonele importante: talie, șolduri, coapse.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
alex leonte cancan 3 jpg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Catalin Botezatu png
olivia newton john jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia