Drojdia de bere, bună pentru plămâni
Cu un conţinut ridicat de substanţe esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului, drojda de bere e de ajutor în tratarea a nenumărate afecţiuni. Află din revista “Click! Sănătate” de octombrie ce beneficii aduce drojdia de bere sănătăţii!
Scade colesterolul “rău”. Persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului „rău“ pot recurge la o cură cu drojdie de bere. Este recomandată câte o linguriţă cu drojdie de bere dimineaţa şi seara, timp de 3 săptămâni. Această cură este recomandată şi în caz de anemie, cât şi pentru creşterea poftei de mâncare. Totodată, datorită magneziului, o cură cu drojdie de bere este de ajutor persoanelor care suferă de oboseală cronică. Dizolvi o lingură de drojdie de bere în jumătate de pahar cu apă şi bei de 2 ori pe zi, timp de 21 de zile.
Grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii. Răcelile, dar şi amigdalita şi gripa trec mai repede, dacă apelezi la drojdia de bere, datorită proprietăţilor antivirale pe care le are. Vitaminele şi mineralele conţinute de aceasta întăresc imunitatea, iar organismul luptă mai uşor cu virusurile şi bacteriile. Şi după un tratament cu antibiotice poţi lua câte o linguriţă de drojdie de bere, căci ajută la refacerea florei intestinale.
De ajutor pentru bolnavii de cancer. Drojdia de bere e un ajutor important pentru cei care suferă de diferite tipuri de cancer şi recurg la cobaltoterapie (iradiere cu cobalt). În aceste perioade organismul este foarte slăbit, iar drojdia de bere previne apariţia unor infecţii. E concluzia la care au ajuns mai mulţi medici oncologi din Munchen, după ce au efectuat mai multe studii, timp de 15 ani.