Drojdia de bere te scapă de anemie
Substanţele din drojdia de bere joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă care sunt acestea şi cum te ajută.
În compoziţia drojdiei de bere se găsesc aminoacizi, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele D, E şi toate din complexul B, potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor.
Aliat pentru inima ta
Compuşii drojdiei de bere fac din aceasta un remediu excelent pentru persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare, deoarece ajută la îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi la o mai bună circulaţie a sângelui.
De asemenea, consumul de drojdie contribuie şi la reglarea nivelului de colesterol din sânge.
Bogată în vitamine
Deoarece abundă în vitamine şi minerale, drojdia de bere poate fi folosită şi în caz de carenţe nutriţionale. Dacă ţii o cură cu drojdie de bere, organismul va asimila mult mai uşor substanţele de care are nevoie pentru a funcţiona în bune condiţii.
Ţine la distanţă afecţiunile digestive
Cura cu drojdie de bere uşurează şi simptomele problemelor digestive precum gastrită, ulcer, constipaţie şi infecţii intestinale. Totodată, aceasta favorizează şi refacerea florei intestinale afectate de administrarea excesivă de antibiotice sau de alte medicamente.
Cum se foloseşte
La o linguriţă cu drojdie se adaugă două linguriţe cu miere. Din pasta obţinută se iau trei linguriţe, de trei ori pe zi, înainte de masă. În jumătate de litru de suc de morcovi se pun două linguriţe cu drojdie uscată, se amestecă bine şi se dă la rece. Se bea pe parcursul unei zile, în trei reprize.