Durerile de cap nu-ți mai dau pace? Fă aceste lucruri și vei scăpa de ele numaidecât

Ultima actualizare:

Simptomele durerii de cap pot fi gestionate acasă cu o serie de tratamente naturiste, inclusiv băut apă, dormit, aplicarea unei comprese reci și multe altele.

Poți scăpa de durerile de cap folosind câteva remedii naturiste. Foto: Click.
Poți scăpa de durerile de cap folosind câteva remedii naturiste. Foto: Click.

Durerile de cap sunt o afecțiune comună cu care mulți oameni se confruntă zilnic. De la incomode, la de-a dreptul insuportabile, acestea vă pot perturba viața de zi cu zi.

Deși multe medicamente pot fi folosite pentru a trata simptomele durerii de cap, există și o serie de tratamente naturale eficiente. Continuați să citiți pentru a afla câteva remedii eficiente acasă, pentru a scăpa în mod natural de durerile de cap.

Cauzele durerilor de cap

Durerile de cap au o serie de cauze, dintre care unele sunt mult mai grave decât altele. Cercetările arată că anumiți factori de dietă și stilul de viață ar putea crește riscul de a suferi dureri de cap. Exemplele includ:

lipsa de somn,
deshidratare,
lipsa cofeinei,
consumul de alcool,
deficiență de nutrienți,
subalimentare.

Cu toate acestea, rănile grave și problemele de sănătate subiacente pot provoca, de asemenea, dureri de cap. De exemplu, durerile de cap pot rezulta din afecțiuni care pot pune viața în pericol, inclusiv tumori și cheaguri de sânge, precum și din leziuni cerebrale traumatice. Utilizarea excesivă a medicamentelor și infecțiile sistemului nervos central pot provoca și dureri de cap.

În plus, unii oameni sunt mai predispuși să experimenteze dureri de cap decât alții. Persoanele cu obezitate, cei cu tulburări de somn, cei care fumează și cei cu un aport mare de cofeină sunt mai expuși riscului de a avea dureri de cap. Persoanele cu antecedente familiale de dureri de cap sunt și ele mai predispuse la tulburări de cefalee.

1. Bea apă

Hidratarea inadecvată vă poate duce la o durere de cap. De fapt, studiile au demonstrat că deshidratarea este o cauză comună a durerilor de cap. În plus, deshidratarea poate afecta concentrarea și poate provoca iritabilitate, făcându-ți simptomele să pară și mai rele.

Din fericire, cercetările sugerează că, dacă vei bea mai multă apă, poate ajuta la reducerea apariției, a duratei și a severității durerilor de cap la unii oameni.

Pentru a evita durerile de cap cauzate de deshidratare, concentrați-vă să beți suficientă apă pe parcursul zilei și să mâncați alimente bogate în apă, cum ar fi fructele și legumele.

2. Ia niște magneziu

Magneziul este un mineral important necesar pentru nenumărate funcții din organism, inclusiv reglarea zahărului din sânge și transmiterea nervoasă. Interesant este că, magneziul, s-a dovedit a fi un remediu sigur și eficient pentru durerile de cap. Dovezile sugerează că deficiența de magneziu este mai frecventă la persoanele care suferă frecvent de migrene decât la cei care nu au.

Studiile au arătat că tratamentul cu magneziu suplimentar, în multe doze și forme diferite, poate ajuta la reducerea frecvenței și severității migrenei.  De exemplu, suplimentarea cu 600 mg de citrat de magneziu poate fi eficientă pentru reducerea durerilor de cap la persoanele cu migrenă.

3. Limitează consumul de alcool

Deși consumul unei băuturi alcoolice nu poate provoca dureri de cap la majoritatea oamenilor, studiile au arătat că alcoolul poate declanșa migrene la aproximativ o treime dintre cei care suferă de dureri de cap frecvente.

Există mai multe moduri în care se crede că alcoolul declanșează dureri de cap, inclusiv provocând inflamație, activând anumite căi neuronale, contribuind la deshidratare și lărgirea vaselor de sânge, deși mecanismul exact este încă neclar.

4. Dormi suficient

Lipsa de somn poate dăuna sănătății dumneavoastră în multe feluri și poate provoca chiar dureri de cap la unele persoane. De fapt, cercetările arată că, calitatea slabă a somnului și insomnia sunt asociate cu frecvență și severitate crescute a durerilor de cap.

Apneea în somn, o afecțiune de sănătate în care respirația se oprește în mod repetat și apoi se reia în timpul somnului, este asociată cu durerile de cap matinale, în timp ce insomnia este legată de o severitate crescută a durerilor de cap la cei cu dureri de cap tensionate.

Cu toate acestea, s-a demonstrat că somnul prea mult declanșează dureri de cap. Prin urmare, este important să se odihnească suficient pentru cei care caută prevenirea naturală a durerilor de cap.

5. Evită alimentele bogate în histamină

Histamina este o substanță chimică găsită în mod natural în organism, care joacă un rol în sistemele imunitar, digestiv și nervos. De asemenea, se găsește în anumite alimente, cum ar fi brânzeturile învechite, alimentele fermentate, berea, vinul, peștele afumat și mezelurile.Studiile sugerează că, consumul de histamină, poate provoca migrene la cei care sunt sensibili la aceasta.

Renunțarea din dietă a alimentelor bogate în histamină poate ajuta la reducerea simptomelor, cum ar fi durerile de cap, la persoanele care sunt sensibile la histamină, scriu cei de la healthline.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net