E bine sau nu să mâncăm margarină? Un răspuns surprinzător

Ultima actualizare:

    Este foarte important să nu uităm să citim etichetele margarinelor din comerțclicksanatate.ro
Este foarte important să nu uităm să citim etichetele margarinelor din comerțclicksanatate.ro

Se poate spune că margarina este un aliment controversat. Deși trebuia să înlocuiască untul, ea a fost criticată încă de la început datorită conținutului ridicat de grăsimi trans, nocive pentru sănătate. Care este adevărul despre margarină?

Margarina a fost inventată în 1869 de către chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grăsimi animale, în special cea de vită, cu uleiuri vegetale. Inițial a fost fabricată doar în Olanda și Statele Unite, însă datorită prețului mic ea a început să fie consumată la scară mondială. De atunci, compoziția margarinei s-a mai modificat, grăsimea animală fiind înlocuită cu grăsimi vegetale.

Cum se obține

La început, margarina se obținea prin hidrogenarea uleiurilor vegetale lichide. Prin acest proces grăsimile căpătau o consistență semisolidă, însă totodată acizii grași nesaturați, benefici pentru sănătate, își schimbau compoziția și deveneau saturați, intrând astfel în categoria grăsimilor contraindicate.

Află pe clicksanatate.ro cât de sănătoasă este margarina şi ce elemente benefice pentru organism conţine acest produs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie stranut  jpg
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net