Fă cunoştinţă cu monştrii din casa ta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Suntem înconjuraţi de duşmani microscopici chiar şi în casa noastră, acolo unde ar trebui să ne simţim în siguranţă! Cercetătorul Dennis Kunkel a analizat podeaua, pereţii, hainele, sendvişul, scaunele şi chiar plantele din casă şi a fost îngrozit de descoperirile făcute la miscroscop.

Fructe

Colonii întregi de fungi şi respectiv paraziţi care se dezvoltă şi înmulţesc în proximitatea plantelor de apartament şi în coşul de fructe sunt vinovaţi de scăderea imunităţii şi de boli respiratorii, cum ar fi astmul. Sunt 380 de specii diferite care pătează frunzele plantelor din ghiveci şi ne contaminează aerul din cămin (printre ele menţionăm bacteriile Alternaria alternata şi Gibberella fujikuroi).

Podea

Podeaua şi covoarele sunt mediul ideal pentru dezvoltarea mucegaiului pentru că asigură aer, umezeală şi hrană. Aici trăieşte şi aspergillus flavus, un microorganism saprotrofă (se hrăneşte cu bucăţi minuscule de piele, păr etc). Acesta e vinovat de boli ale plămânilor. Tot aici trăieşte şi Memnoniella echinata, Aurechobasidium pollulans şi alte specii de ciuperci care atacă îndeosebi căile respiratorii şi pielea.

Perete

Pe lângă mucegai, pe pereţi se mai dezvoltă şi Scopulariopsis brevicaulis o altă ciupercă saprotrofă responsabilă cu infecţiile unghilor şi afecţiuni ale pielii. Tot pe perete găsim şi Aspergillus niger care este un mic monstru periculos pentru că produce infecţii ale urechilor, afecţiuni pulmonare grave şi probleme severe ale sistemului respirator. Se hrăneşte cu praf şi materie vegetală.

Haine

Microorganismele au nevoie de un mediu sigur pentru a se dezvolta. Pielea umană este perfectă pentru înmulţirea coloniilor de Syncephalastrum racemosum şi Candida albicans. Ambele sunt responsabile de infecţii severe în zona canalului auditiv (otomocoză), a organelor genitale feminine, căilor respiratorii superioare şi respectiv ale pielii. Ca şi în cazul exemplelor precedente, vinovaţii sunt sporii acestora.

Lustră

Pe tavan, la nivelul lustrei sau a altor obiecte de iluminat şi în gurile de aerisire a aerului condiţionat se dezvoltă Cladosporium. Este cea mai des întâlnită ciupercă şi este responsabilă cu apariţia a nu mai puţin de 10 tipuri diferite de alergii. Ea este vinovată de astm şi de micoze pulmonare severe, ce pot fi tratate doar cu antibiotice. Ea este prezentă inclusiv pe ambalajul de la carnea congelată.

Mobilier

Pe scaune, masa din bucătărie şi elementele de tâmplărie din casă se dezvoltă de asemenea întregi colonii de microorganisme. Printre ele le menţionăm pe Aspergillus flavus (provenită de la fructe şi plante), Aspergillus niger, dar şi bacteriile provenite din materiile fecale ale animalelor. Pe această listă intră şi Epicoccum nigrum, un puternic alergen, ce are proprietăţi antifungice şi antibacteriene.

Mâncare

Pe sendvişuri şi gustările pe care le luăm în timp ce stăm acasă se află Podosphera fusca, Aspergillus flavus (provenită de la fructe şi plante), Aspergillus niger, Stachybotrys chartarum hyphae şi alte microorganisme responsabile cu intoxicaţii alimentare şi dezechilibre ale sistemului imunitar. Stachybotrys chartarum hyphae poate produce “otravă” aruncând în aerul ambiental Satratoxina H, care e extrem de nocivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net