Faceţi o cură cu fructe şi legume după festinul de Paşte!

Ultima actualizare:

Aţi avut masa încărcată cu ouă, drob, miel, pască şi cozonaci. Dacă mai adăugăm şi câteva pahare de alcool, că doar a fost sărbătoare, atunci sigur aveţi nevoie acum de un plan de detoxifiere. Iată câteva legume, fructe şi ierburi care ajută ficatul, bila şi splina să-şi revină după festin.

  • Grapefruitul reduce nivelul de insulină, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor în plus. Este şi o sursă importantă de vitaminele A şi C, potasiu şi fibre. El poate fi consumat la orice oră din zi, simplu, sau în diverse salate sau cu cereale integrale. 
  • Urzicile conţin foarte multe substanţe nutritive, sunt bogate în potasiu, calciu, vitaminele A, B şi C sau fier. Sunt şi foarte săţioase, au proprietăţi diuretice, previn retenţia de apă şi purifică sângele. Urzicile pot fi consumate în supe, mâcăruri sau sosuri.
  • Menta e un înlocuitor ideal pentru zahăr în băuturile răcoritoare sau în ceaiuri. Ea scade apetitul alimentar chiar şi atunci când este mirosită. Poate fi folosită în diverse preparate.
  • Ridichiile sunt esenţiale în dietele de detoxifiere. Ele sunt bogate în potasiu, vitaminele B6 şi C şi au un conţinut mare de apă şi fibre alimentare. Pot fi consumate în salate sau diverse preparate, alături de alte legume. 
  • Busuiocul este o plantă ideală pentru asezonarea salatelor sau altor preparate culinare şi poate înlocui cu succes sarea din mâncare. El poate fi presărat peste salate, mâncăruri, dar şi fructe. 
  • Ceapa conţine crom, care echilibrează nivelul de colesterol din organism, iar uleiurile şi mineralele accelerează metabolismul. De asemenea, ceapa are proprietăţi termogenice, care ajută la încălzirea organismului, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor. 
  • Castraveţii sunt legume ideale pentru detoxifiere. Conţin cantităţi mari de apă, sulf şi silicon, care acţionează ca diuretici naturali. Pot fi consumaţi în salate, sandwich-uri sau paste. 
  • Morcovii sunt aromaţi şi au un suc delicios şi nu conţin foarte multe calorii. Pot fi consumaţi cruzi sau în diverse preparate, precum supe sau piure, conform www.sanatate.bzi.ro. 
  • Spanacul are o aromă proaspătă şi e foarte consistent. Bogat în fibre, apă, antioxidanţi, vitaminele K şi A, magneziu, potasiu şi fier, el poate fi consumat atât crud, în salate, cât şi fiert, în piureuri şi alte preparate. 
  • Broccoli este bogat în complexul de vitamine B, care este foarte important pentru eliberarea de energie. Este şi o sursă importantă de coenzima Q10, care stimulează metabolismul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Elena Lasconi declaratii dupa primul tur 25 noiembrie 2024  Foto Inquam Photos Octav Ganea (4) jpg
foto1 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
dughin  jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
Cetatea dacică Piatra Roșie  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (38) jpg
sosoasca  jpg
depozite bancare unde castigi cei mai multi bani in septembrie jpg
greva metrou jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net