Floarea-soarelui ajută inima

Micuţele seminţe uleioase au numeroase beneficii şi, pe termen lung, asigură buna funcţionare a mai multor organe. Din revista „Click! pentru femei“ afli cum te pot ajuta să ai o digestie uşoară şi în ce alte situaţii n-ar trebui să-ţi lipsească din dietă.

Reduce riscul de boli cardiovasculare

Seminţele de floarea-soarelui conţin acizi graşi nesaturaţi (poli şi mononesaturaţi), recunoscuţi pentru efectele lor pozitive în organism, atunci când înlocuiesc grăsimile saturate şi  grăsimile trans din alimentaţia cotidiană. Acizii graşi polinesaturaţi au drept efect scăderea colesterolului din sânge, în special a colesterolului LDL („rău“), scăzând astfel riscul maladiilor coronariene. Acizii graşi mononesaturaţi din seminţele de floarea-soarelui (în special acidul linoleic) scad riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare, pentru că au capacitatea de a scădea nivelul de colesterol total şi cel de colesterol „rău“. În plus, protejează colesterolul HDL („bun“) împotriva oxidării. 

Previne deteriorarea celulară

Bogate în vitamina E, seminţele crude de floarea-soarelui sunt extrem de valoroase. Conţin antioxidanţi care neutralizează excesul de radicali liberi din organism, împiedicând astfel deteriorarea celulară şi îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Îmbunătăţeşte digestia

Un alt lucru important este că seminţele de floarea-soarelui conţin mari cantităţi de fibre. Iar atunci când organismul are carenţe la acest capitol, apar proasta funcţionare a tractului digestiv, constipaţia sau crizele hemoroidale. Include mai multe seminţe crude de floarea-soarelui în dieta zilnică, pe post de gustare.

De ajutor în timpul sarcinii

Acidul folic (vitamina B9) se găseşte din abundenţă în seminţele de floarea-soarelui. Acesta este benefic în cazul femeilor însărcinate, deoarece ajută în producţia de celule noi în corp, lucru esenţial pentru creşterea şi dezvoltarea bebeluşului. Acidul folic funcţionează în asociere cu vitamina B12 pentru a forma hemoglobina din globulele roşii ale sângelui.

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg