Fructe bogate în zahăr care cresc glicemia. Consumă-le cu moderație dacă nu vrei să ai probleme de sănătate
Este esențial pentru sănătate ca nivelul de zahăr din sânge să fie menținut în limite normale, iar pentru a face acest lucru trebuie să încerci pe cât de mult posibil, sau chiar să eviți cu totul, să consumi anumite produse, printre care și fructele. Unele fructe care cresc glicemia sunt sănătoase și nu trebuie eliminate complet.
Tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate ce țin de glicemie. Pacienții se prezintă în cabinetul medicului specialist pentru un control amănunțit atunci când nivelul de zahăr din sânge este prea mare sau prea mic. Există un motiv pentru care s-a spus să consumi o doză zilnică de fructe și legume, dar, în mod natural, unele fructe conțin puțin mai mult zahăr decât altele. Care sunt fructele bogate în zahăr care cresc glicemia?
Fructele bogate în zahăr care cresc glicemia
Pe primul loc se află curmalele și fructele uscate. Sunt urmate de banană, persimmon/kaki, struguri, smochine (nu uscate, ci din acelea normale), ananas, pere și mango. Acestea sunt fructele pe care ar trebui să le eviți dacă vrei ca nivelul de zahăr din sânge să fie menținut în limite normale. Deși bananele, strugurii și ananasul au un conținut ridicat de zahăr natural, nu înseamnă că trebui să renunți complet la ele.
Totodată, în funcție de nivelul de glucoză, este posibil ca medicul să vă ceară să renunțați la anumite alimente. Vestea bună este că fructele cu un indice glicemic scăzut pot ajuta la reducerea poftei de dulce și la reducerea glicemiei. Multe tipuri de fructe sunt bogate în vitamine și minerale bune, precum și fibre, un nutrient important care poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de dezvoltare a dibetului de tip 2.
Spre exemplu, fructele care au indice glicemic scăzut și pot fi consumate de persoanele cu diabet sunt cireșele, căpșunile, murele, zmeura, merele, piersicile și prunele. Dar, ca în cazul oricărui aliment din dieta ta, trebuie să ții cont de cantitatea și mărimea porțiilor consumate.