Gheara-mâţei ţine infecţiile la distanţă
Plantă culeasă tocmai din pădurile tropicale, gheara-mâţei sau gheara-pisicii a fost folosită pentru prima dată la începutul anilor ’80 la tratarea unor răni deschise, acţionând ca un cicatrizant şi antibacterian puternic.
În timp, s-a demonstrat că planta este foarte bună şi în cazul afecţiunilor colonului, conjunctivitei, astmului, artritei şi infamaţiilor ori chiar a fibroamelor şi tumorilor. Gheara-pisicii este extrasă din scoarţa sau rădăcinile unei viţe amazoniene, care se caţără pe copacii din pădurile tropicale. Prezintă 2 spini curbaţi, care au forma, la baza frunzelor, similară cu ghearele de pisică. Planta se cultivă şi în România, iar produsele se găsesc în magazinele cu plante medicinale şi pot fi administrate numai la recomandarea medicului.
Tratează sinuzita
O cantitate mică de pulbere de gheara-mâţei (2-4 g) poate ajuta la eliberarea sinusurilor, precum şi infecţiile de gât şi urechi în 48 -72 de ore, iar picăturile de ceai puse în ochi de 2-3 ori pe zi ajută în cazul conjunctivitelor. În caz de sinuzită, poţi prepara un decoct dintr-o linguriţă de rădăcina sau coaja plantei pe care o fierbi în 500 ml de apă 20-30 de minute. Lichidul rezultat îl consumi pe parcursul întregii zile.
Ameliorează durerile provocate de artrită
Un studiu efectuat de cercetătorii americani a demonstrat beneficiile plantei în cazul osteoartritei. În cadrul cercetării, 45 de pacienţi care sufereau de această afecţiune au fost monitorizate 4 săptămâni, iar cei cărora le-a fost administrată gheara-mâţei, la numai o săptămână, au simţit ameliorări ale durerilor asociate cu această boală. Cel mai bun remediu este tratamentul cu pulbere de gheara-mâţei, aceasta calmând durerile. Fiind un puternic antiinflamator, remediul cu gheara-mâţei poate ajuta la păstrarea cartilajului sănătos la încheieturile vârstnicilor.
Descoperă pe clicksanatate.ro mai multe motive să apelezi la remediile cu gheara-mâței!