Iată 8 alimente-minune care au grijă de sănătatea ta
În sezonul rece, sistemul tău imunitar este atacat din toate părţile de virusuri şi bacterii. Pentru a-ţi menţine sistemul imunitar puternic, consumă cât mai multe fructe şi legume de sezon.
Ai grijă de sănătatea ta şi alege produse naturale şi cât mai colorate. Pigmentul portocaliu, regăsit în dovlecel şi cartofii dulci, conţine un antioxidant, beta-carotenul, care ne protejează de bacterii. Pigmentul roşu, regăsit în grefă, conţine antioxidantul lycopen, care te protejează de virusuri. Iată 8 legume şi fructe pe care trebuie să le introduci în alimentaţia ta zilnică.
Cartofi dulci
Bogaţi în antioxidanţi, fibre, vitamina B6, vitamina C şi potasiu, cartofii dulci îţi întăresc sistemul imunitar. Poţi fi consumaţi copţi sau pe grătar.
Grepfrut
Constituie o sursă semnificativă de vitamina C, potasiu şi fibre. Grepfrutul roşu conţine lycopen, un antioxidant puternic, care te fereşte de răceală şi gripă, dacă este consumat de cel puţin 3 ori pe săptămână.
Mere
Bogate în vitamine, sunt aliatul ideal pentru combaterea răcelii. Sunt un puternic antioxidant. Pot fi consumate sub diferite feluri: plăcinte, coapte, sub formă de compoturi sau ca atare.
Varză de Bruxelles
Conţine phytichimicale şi are proprietăţi antioxidante. Bogată în fibre, e ideală în combaterea cancerului de orice tip. Poate fi consumată sub formă de salată.
Dovleci
Sunt delicioşi şi bogaţi în antioxidanţi beta-caroten şi luteină, care-ţi protejează ochii. Pot fi consumaţi copţi în cuptor, pe grătar sau sub formă de piure.
Pere
Sunt bogate în fibre şi reprezintă o sursă importantă de potasiu. Un alt aspect important îl constituie bogăţia lor în elemente bazice, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu şi fier.
Păstârnac
Rădăcina de păstârnac e bogată în vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, săruri minerale precum potasiu, fosfor şi calciu. Întăreşteţi sistemul imunitar, consumând această legumă ori de câte ori ai ocazia.
Kiwi
Fiind bogat în vitamina C, kiwi stimulează sistemul imunitar, ajută la absorbţia fierului şi previne anemia. De asemenea, sucul de kiwi sprijină metabolismul şi funcţia nervoasă.
5 preparate care scot boala din tine
Oamenii de ştiinţă au descoperit că supa de pui reduce simptomele supărătoare ale răcelii. Iată 5 supe care te pot scăpa de nas înfundat şi febră.
Supa de pui. Deşi nu omoară viruşii, supa de pui ameliorează inflamaţiile cauzate de aceştia, deci te scapă de toate acele simptome cauzate de inflamaţii, cum ar fi nasul înfundat şi strănutatul.
Supa de roşii. Supa-cremă de roşii te scapă de simptomele răcelii, pentru că este un adevărat cocktail de vitamine. Acestea îţi întăresc sistemul imunitar şi te scapă de viruşi.
Supa de tăiţei. Supa face minuni când eşti răcit. Are efecte antiinflamatorii şi, în plus, ajută cilii din nas să protejeze corpul de pătrunderea altor bacterii şi virusuri.
Supa picantă de curcan. Are funcţii inflamatorii, datorită substanţelor antioxidante ale cărnii de curcan. Adaugă curry ardei iute, deoarece te ajută să-ţi stimulezi sistemul imunitar şi-ţi desfundă căile nazale.
Supa de dovleac. Supa de dovleac e un adevărat „tratament" pentru organism. O sursă de vitamine uşor de asimilat, elimină toxinele şi e un remediu pentru durerile de cap.