Iată ce afecţiuni grave poţi trata cu ulei de cânepă!
Uleiul este obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă şi este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale. Uite cum te ajută în diverse probleme de sănătate.
”El are în compoziţie cei trei acizi graşi esenţiali: Omega 9, Omega 6 şi Omega 3 şi este singurul care conţine acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 în raportul magic de 3:1. Este raportul optim stabilit de medici, iar un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală şi obezitate şi duce la accelerarea evidentă a unor boli precum cancerul, diabetul, reumatismul, afecţiunile dermatologice şi afecţiunile cardiovasculare. De aceea, se spune despre el că este un adevărat aliment protector”, spune dr. Cătălin Luca.
Diabetul
Seminţele de cânepă au un index glicemic mic şi moderează nivelul zahărului din sânge. Acizii graşi contribuie la o eficienţă crescută a efectului exercitat de insulină, în vederea introducerii glucozei în celule. În acelaşi timp, prin administrarea a 2-3 linguriţe de ulei de cânepă zilnic, se ameliorează vizibil celelalte complicaţii majore ale diabetului: micro şi macro angiopatia, neuropatia diabetică, insuficienţa renală progresivă, afectarea ochiului şi a retinei, riscul crescut de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele, pierderea sensibilităţii.
Colesterolul mărit
Acizii graşi existenţi menţin scăzut nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul se îmbunătăţeşte, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, neavând timp să se depună pe pereţii arterelor.
Afecţiuni dermatologice
Aceiaşi acizi graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, făcându-l util în eczeme, dermatite atopice, psoriazis şi lupus. De asemenea, are şi efect antibacterian, antimicotic şi antiviral.
Sistemul imunitar şi convalescenţa
S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi scăzând timpul de recuperare a organismului după boală.
Afecţiuni neurologice
Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru teaca de mielină (care izolează celulele nervoase). Uleiul de cânepă este recomandat în bolile în care se manifestă procesul de demielinizare, cum este scleroza multiplă, şi în alte afecţiuni neurologice soldate cu spasticitate. În cazurile de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală reduce tensiunea intracraniană şi potenţialul convulsiv post-traumatic.
Osteoporoza
Osteoporoza, cu toate manifestările sale atât de supărătoare, durerile de spate, curbarea coloanei şi fragilitatea osoasă, depunerea calciului pierdut de sistemul osos la nivel renal, poate fi prevenită şi tratată printr-un consum constant de acizi graşi esenţiali care cresc absorbţia intestinală a calciului şi refac duritatea normală a sistemului osos.
Cancerul
Uleiul de cânepă atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, crescând în mod semnificativ calitatea vieţii bolnavilor de cancer care au urmat acest tip de tratament.